2023 Rallisini Doğru Tahmin Eden Bitcoin Destekçisi Tom Lee Yeni BTC Tahminini Açıkladı!

Bitcoin destekçisi Fundstrat Global Advisors ortağı Tom Lee yeni tahminlerini açıkladı.

CNBC’nin Squawk Box programına konuşan Tom Lee, Bitcoin’in bu yıl üç katına çıkmasını yani 150.000 dolara çıkmasını beklediğini söyledi.

Bunun nedenlerini de açıklayan Tom Lee, bu yıl lider kripto para birimi Bitcoin’in fiyatının artırmasını sağlayacak muhtemel üç temel nedenini açıkladı.

“İlki zaten gerçekleşti; spot Bitcoin ETF’leri onaylandı. Bu ETF’ler yatırımcıların aslında BTC satın almak zorunda kalmadan Bitcoin fiyatına bahis yapmalarına olanak tanıyor.

İkinci neden ise arz şoku yaşatacak olan Bitcoin yarılanmasının yaklaşmasıdır. Blok başına basılan Bitcoin miktarını yarı yarıya azaltacak; şu anda 6,25 olan Bitcoin miktarı, Nisan ayındaki halvingden sonra 3,125 BTC’ye düşecek. Bu da fiyatı artıracak.

Üçüncü neden ise FED’in beklenen faiz indirim kararıdır. Zira düşük faiz oranları riskli varlıklar için faydalıdır. Çünkü Bitcoin, Wall Street ve bankalar tarafından riskli bir varlık olarak değerlendiriliyor.”

 

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!