2023 Yılında Ortalama Kripto Para Yatırımcısının Kazandığı Para Açıklandı: Ortalamaya Göre Neredesiniz?

Bir kripto para vergi yazılım platformu olan CoinLedger tarafından yapılan bir araştırmaya göre, ortalama bir kripto yatırımcısı 2023 yılında bir önceki yıla göre önemli bir iyileşme göstererek 887.60 dolar kazanç elde etti.

Bu, yatırımcıların çok sayıda kripto firmasının çöküşü ve ciddi bir ayı piyasasının ardından ortalama 7.000 doları aşan kayıplar yaşadığı, kripto piyasası için çalkantılı bir yıl olan 2022 ile tam bir tezat oluşturuyor.

CoinLedger CEO’su David Kemmerer kripto piyasasının dirençli olduğunu ifade etti. Kemmerer, “Kripto para piyasasının yeniden büyümekte olduğu açık” dedi ve ekledi:

“FTX’in çöküşünden sonra, kripto para ekosistemi varlık fiyatlarında sert bir düşüş yaşadı. Bu son toparlanma, sektörün direncini vurguluyor.”

Raporun istatistikleri CoinLedger’ın 500.000’den fazla kripto yatırımcısından oluşan özel kullanıcı tabanı aracılığıyla oluşturuldu. CoinLedger kullanıcılarının çoğunluğu (%80) Amerika Birleşik Devletleri’nden olmakla birlikte %6’sı Avustralya’da, %5’i Kanada’da ve %9’u diğer ülkeler arasında dağılım gösteriyor.

Ethereum, 2023 yılında CoinLedger kullanıcıları arasında işlem sayısına göre en çok elden çıkarılan kripto varlık oldu. Solana, Bitcoin, BNB ve Polygon sırasıyla ilk beşin geri kalanını oluşturdu.

CoinLedger, “Bitcoin dünyanın en popüler kripto para birimi olmasına rağmen, en çok satılan üçüncü kripto para oldu” diye bildirdi:

“Veriler, Bitcoin sahiplerinin diğer kripto varlık yatırımcılarına kıyasla coinlerini ellerinden çıkarma olasılıklarının daha düşük olduğu yönündeki söylemi destekliyor.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!