2024 Yılı Ethereum Yılı Mı Olacak? ETH, Bitcoin’i Geçebilecek Mi? Analist Cevapladı!

2023 yılında Bitcoin başta olmak üzere kripto paralar güzel yükselişler yaşadı. Bu noktada BTC %160 yükseliş yaşarken en büyük altcoin Ethereum %97 oranında artış kaydetti.

ETH‘deki yükseliş Bitcoin’e kıyasla daha düşük kalırken, bu ETH’nin 2023’te Bitcoin’e göre daha düşük performans gösterdiğini ortaya koyuyor.

Ancak 2024’te bu durum tersine dönebilir.

The Block’un haberine göre, ETC Group raporunda Ethereum’un 2024’te BTC’den daha iyi performans gösterebileceğini söyledi.

ETC Grup Araştırma Başkanı André Dragosch, ETH’nin yükseliş performansının teknolojik ilerlemeler ve Ethereum’un lider akıllı sözleşme platformu olma konumuyla destekleneceğini belirtti.

“Ethereum son 12 ayda Bitcoin’in performansının altında performans gösterdi. Ancak bu durum tersine dönebilir.

Ethereum önümüzdeki yılda Bitcoin’den daha iyi performans gösterebilir.

ETH arzındaki azalma ETH staking getirilerinin çekiciliğiyle birleştiğinde, en büyük altcoin Ethereum Bitcoin’den daha iyi performans gösterebilir.

Ether’in net arz ihracı yıllık – %1,1 seviyesinde, çünkü yıllık yaklaşık ETH arzının %1,84’ü şu anda yakılıyor.”

ETH’nin Bitcoin’e karşı yüksek performansına geri döneceğini savunan Dragosch 2023 yılı hariç, Ethereum’un Temmuz 2015’teki başlangıcından bu yana sürekli olarak BTC‘den daha iyi performans gösterdiğine dikkat çekti ve “Bitcoin’in 12 aylık göreceli performansı tarihsel olarak geri dönüş anlamına gelen güçlü bir eğilim gösteriyor.” dedi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!