2024 Yılında ABD’de Resesyon Yaşanırsa Altın Mı Yoksa Bitcoin Mi Karlı Çıkar? Kıdemli Bloomberg Analisti Değerlendirdi

Bloomberg analisti Mike McGlone kısa süre önce yaptığı bir açıklamada, 2024 yılında ABD’de yaşanabilecek olası bir resesyon karşısında altın ve Bitcoin’in potansiyel performansını karşılaştırdı.

Analiste göre Bitcoin’in değerinin altının ons başına fiyatına bölünmesiyle elde edilen Bitcoin-altın çapraz kuru, yükselen hisse senedi piyasasından destek alıyor gibi görünüyor. McGlone’a göre bu durum, resesyon dönemlerinde riskli varlıkların tipik bir düşüşü olarak karşımıza çıkabilir.

McGlone’a göre, Bitcoin-altın çapraz kuru ile S&P 500 arasında yakın bir ilişki var. Bu çapraz kur ile hisse senedi endeksi arasındaki 100 haftalık korelasyon yaklaşık 0.32 ile şimdiye kadarki en yüksek seviyesine yakın.

BTC’nin 260 günlük volatilitesi S&P 500’ün 2.3 katı ve 2020’nin sonundan bu yana yükselişte. O dönemde Bitcoin/altın çapraz kuru ile hisse senedi endeksi arasındaki korelasyon negatifti. Ancak analiste göre, ABD 2024 yılında Bloomberg Economics tarafından beklenen resesyondan kaçınabilirse ve S&P 500 düşmezse, Bitcoin altından daha iyi performans göstermeye devam etmeye hazır.

Bununla birlikte McGlone yine de, yüksek volatiliteli varlıkların büyüme daraldıkça tipik olarak kırılgan olduğunu belirtiyor. Analiste göre bu yüzden altının göreceli riski çoğu hisse senedinden daha düşük ve bu da altına bir resesyon senaryosunda potansiyel olarak bir üstünlük kazandırıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!