2024 Yılında Hangisi Daha Avantajlı Konumda? Bitcoin Mi Ethereum Mu? QCP Capital Analistleri Cevapladı!

Spot ETF onayından sonra Bitcoin sert bir düşüş yaşarken, en büyük altcoin Ethereum ve yükseliş yaşadı.

ETH‘deki bu yükselişin ardından spot bir Ethereum ETF’nin onay alabileceği iddiaları yer alırken, QCP Capital analistleri son raporunda ETH’yi değerlendirdi.

Bu noktada QCP Capital analistleri, spot Bitcoin ETF onayının potansiyel bir spot ETH ETF onayına dönüşmesi nedeniyle ETH’nin orta vadede BTC’den daha iyi performans göstermeye devam etmesini beklediklerini söyledi.

Analistler ayrıca ETH/BTC işlem çiftinin bulunduğu seviye de Ethereum’un Bitcoin’e göre daha iyi bir performans göstereceğinin bir işareti olmaya devam ettiğini belirtti.

“Spot Bitcoin ETF onay anlatısı potansiyel ETH Spot ETF onaylarına doğru ilerledikçe ETH’nin orta vadede BTC’den daha iyi performans göstermeye devam etmesini bekliyoruz.

Bu beklentimiz ETH/BTC işlem çifti tarafından da destekleniyor.

Ayrıca BTC spot ETF’nin piyasaya sürülmesinden bu yana, BTC vadeli işlemleri de ETH vadeli işlemlerine göre daha fazla düştü. Bu noktada ETH vadeli işlemleri, getirilerin düşmesine rağmen yıllık %11-13 getiri sağlamaya devam ediyor ve hala çekici görünüyor.”

Analistler son olarak spot Bitcoin ETF onayından sonra kripto piyasasında bu yıl takip edilecek önemli olayların BTC yarılanması (Nisan ortası) ve Mayıs ayından itibaren olası spot ETH ETF onayları olduğunu söyledi.

Kripto para fiyatlarının BTC yarılanması ve olası spot ETH ETF onayları dışında makroekonomik olaylardan da etkilenebileceğini belirten analistler, FED’in Ocak ayı faiz kararını ve Şubat ayındaki NFP ve TÜFE verilerini yakından takip ettiklerini söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!