coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnaliz2030 Yılında Kripto Para Piyasasında Durum Ne Olacak? Yeni Rapor Yayınlandı: 10...

2030 Yılında Kripto Para Piyasasında Durum Ne Olacak? Yeni Rapor Yayınlandı: 10 Trilyon Dolar İddiası Var!

Kripto para piyasası 2030 yılında ne kadar büyüklükte olacak? Yeni bir rapor piyasanın büyüklüğünü tahmin etti.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

OKX tarafından hazırlatılan ve The Economist tarafından kaleme alınan 2. çeyrek araştırma raporuna göre, dijital varlıklar kurumsal yatırımcılar arasında hızla ilgi görüyor ve piyasa değerinin 2030 yılına kadar 10 trilyon doları aşması bekleniyor.

Bu yazının yazıldığı anlarda kripto para piyasasının toplam piyasa değeri yaklaşık olarak 2 trilyon dolar seviyesinde.

Rapor, dijital varlıklara yönelik varlık tahsisinde artan bir eğilime dikkat çekiyor ve kurumsal yatırımcıların dijital varlık tahsislerini 2027 yılına kadar mevcut %1 – %5 oranından %7’ye çıkaracaklarını öngörüyor.

Rapor, kurumsal yatırımcıların portföylerini geleneksel kripto paraların ötesinde yeni yatırım araçlarıyla çeşitlendirmekle özellikle ilgilendiklerine işaret ediyor. Bunlar arasında ipotek, kripto türevleri ve tokenize tahviller yer alıyor. Bununla birlikte rapor, tutarsız düzenleme ve parçalı likidite gibi zorlukların dijital varlıkların geniş ölçekte benimsenmesini engelleyebileceği konusunda da uyarıda bulunuyor.

İlgili Haber  Kripto Para Milyonerlerinin Sayısı Belli Oldu: Büyük Artış Var! İşte Son Rakamlar

Yatırım firmaları ve bankacılık müşterilerinin dijital varlıklara giderek daha fazla ilgi göstermesi, çeşitli yeni yatırım araçlarının ve ürünlerinin ortaya çıkmasına neden oluyor. Bunlar arasında borsada işlem gören fonlar (ETF’ler), borsada işlem gören senetler, merkeziyetsiz Web 3.0 teknolojisi tarafından desteklenen blockchain platformları ve hatta kripto para telefonları yer alıyor. VanEck’te dijital varlıklardan sorumlu baş trader olan Thijs van Boven, bu tür ürünlere yönelik artan talebe dikkat çekerek, değişen pazarın ihtiyaçlarını karşılamadaki rolünün önemli olduğunu söyledi.

Graphene Investments’ın CEO’su Ataf Ahmed ise yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Gerçek dünya varlıkları tokenleştirildikçe, portföylerin çoğunluğu giderek artan bir şekilde bir tür dijital varlık içerecektir. Menkul kıymetlerin, tahvillerin ve merkez bankası dijital para birimlerinin çoğu ileride blok zincirinde yer alacak.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları