coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerÜnlü Kripto Para İnfluencer'ı Tüm Varlığını Tek Tıkla Dolandırıcılara Kaptırdı!

Ünlü Kripto Para İnfluencer’ı Tüm Varlığını Tek Tıkla Dolandırıcılara Kaptırdı!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kripto para piyasasında NFT GOD olarak bilinen tanınmış bir yatırımcı ve influencer, bir kimlik avı dolandırıcılığının kurbanı olmasının ardından tüm varlıklarını kaybetti.

Google’daki Sponsorlu Bağlantıya Tıklayan Influencer, Tüm Kripto Paralarını Kaybetti

Söz konusu NFT blog yazarının Substack, Twitter ve Gmail gibi hesaplarının yanı sıra Bitcoin ve kripto paraları ve NFT’leri, Google’daki bir kimlik avı reklam bağlantısına tıklamasının ardından çalındı.

Hackerlar ayrıca yazarın 16.000 Substack abonesine kimlik avı bağlantıları içeren iki e-posta gönderdi.

Endüstri standartlarında bir video yayın yazılımı olan OBS’yi indirmeye çalıştığını ancak bunun yerine Google’da sponsorlu bir bağlantıya tıkladığını söyledi. Yazılımı kurduktan sonra hiçbir şey olmadı ve yayın akışının kendisine göre olmadığını düşündü.

Daha sonra bir arkadaşından Twitter hesabının hacklendiğine dair bir mesaj aldı. Dolandırıcılık tweetlerini hemen sildi ama artık çok geçti. Tüm dijital geçim kaynağı saldırı altındaydı.

İlgili Haber  Bitcoin ve Kripto Para Piyasası İçin Önümüzdeki Hafta Kritik Olaylar Neler? İşte Gün ve Saatleri

Hacker ayrıca Substack’inden 16.000 abonesine e-postalar göndererek geçtiğimiz yıl boyunca inşa ettiği güveni tehlikeye atmıştı.

NFT GOD, net servetinin büyük bir kısmını kaybetmenin, topluluğunun güvenini kaybetmekle kıyaslanamayacağını, markasının ve topluluğunun yerinin doldurulamayacağını söylüyor. Başkalarını dikkatli olmaya ve kendilerini bu tür dolandırıcılıklardan korumaya çağırıyor.

Sonuç olarak, NFT GOD’un anlattıkları, online güvenlik söz konusu olduğunda uyanık ve tedbirli olmanın önemini bir kez daha hatırlatmaktadır.

Kimlik avı dolandırıcılıklarının farkında olmak ve bilinmeyen kaynaklardan gelen bağlantılara asla tıklamamak çok önemli. Ayrıca tüm hesaplar için güçlü ve benzersiz parolalara sahip olmak ve mümkün olduğunda iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmek de önemlidir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları