coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerAvrupa Birliği Maliye Bakanları Dijital Euro'nun Çerçevesini Çizdi! İşte Ayrıntılar!

Avrupa Birliği Maliye Bakanları Dijital Euro’nun Çerçevesini Çizdi! İşte Ayrıntılar!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Merkez bankaları bu yıl projenin testlerine başlarken Avrupalı maliye bakanları dijital avronun hem gizlilik hem de şeffaflık sunması çağrısında bulundu.

AB Maliye Bakanları Dijital Euro’nun Gizlilik Sağlaması Gerektiğini Söyledi

Eurogroup, dijital bir avronun vatandaşlara gizlilik sunmasının yanı sıra ilgili vergi ve yaptırım yasalarına da uyması gerektiğini söyledi.

Dijital Euro’nun öncülüğünü Avrupa Merkez Bankası (ECB) üstlenirken, fikir ilk olarak Ekim 2020’de ortaya atıldı ve 2021’de projeye ilişkin daha resmi bir “araştırma” başlatıldı.

Avrupa Birliği içerisinde ortak para birimini kullanan ülkelerin maliye bakanlarından oluşan Eurogroup, o zamandan bu yana konuyla ilgili düzenli görüşmeler gerçekleştiriyor.

Eurogroup üyeleri, son toplantılarının ardından yaptıkları açıklamada, ECB’nin devam etmeye karar vermesi halinde Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) için öncelikleri belirledi. Dijital Euro’nun fiili ihracı AB mevzuatının sonucuna bağlı olacak.

Üyeler böyle bir CBDC’nin Blok’un özerkliğini nasıl güçlendirebileceğini ve aynı zamanda vatandaşlara ve işletmelere nasıl bir dizi avantaj sağlayabileceğini belirttiler.

Daha da önemlisi, Avrupa Merkez Bankası parasal sistemi için bir dayanak olarak hizmet vermeye devam edecek.

İlgili Haber  Bitcoin (BTC) Korku ve Açgözlülük Endeksinde 9 Ay Sonra Bir İlk Gerçekleşti!

Yine de dijital Euro’nun neye benzeyeceği konusunda henüz karar verilmedi. Eurogroup’un son açıklaması kullanıcı gizliliği ve suçla mücadele tedbirleri arasındaki önemli bir sorunun altını çizdi.

Açıklamada, “Başarılı olmak için dijital avro, gizliliğin önemli bir boyut ve temel bir hak olduğu kullanıcıların güvenini sağlamalı ve sürdürmelidir” denildi.

“Eurogroup aynı zamanda dijital avronun tasarımının kara para aklama, yasadışı finansman, vergi kaçakçılığının önlenmesi ve yaptırımlara uyumun sağlanması gibi diğer politika hedefleriyle uyumlu olması gerektiğini de göz önünde bulunduruyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları