coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinTürk Kullanıcıların Takip Ettiği Bu Altcoin Yeni Yol Haritasını Duyurdu, Fiyatında Sıçrama...

Türk Kullanıcıların Takip Ettiği Bu Altcoin Yeni Yol Haritasını Duyurdu, Fiyatında Sıçrama Yaşandı!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Türk kullanıcılarının da gelişimini yakından takip ettiği altcoinlerden biri olan Celo (CELO), resmi blog sitesinden önümüzdeki döneme dair yol haritasını açıkladı.

Yol haritasının açıklanmasıyla birlikte altcoinin fiyatında ani bir artış gerçekleşti.

CELO fiyatındaki ani artışı gösteren grafik.

Celo Altcoin Ekibi, Tokenin Geleceğine Dair Yol Haritasını Açıkladı

İşte Celo kripto para ekibinin detaylı olarak yayınladığı yol haritasında değindiği ana noktalar:

“Celo ekosistemi, kolay ödemeler ve sabit değerli transferler için karbon-negatif bir blok zinciri platformu oluşturma hedefiyle 2020 yılında başlatıldı. Bu hedefe ulaşmada başarılı oldu ve aynı zamanda gelişmekte olan 26 ekonomide 536.000 kişiye 3.3 milyon dolar ödeyen ImpactMarket ve GoodDollar gibi projeleri başlatmak için kullanıldı.

Celo’nun bir sonraki bölümü, Ethereum Yol Haritası ile derinlemesine uyum, yatay ölçeklenebilirlik, hızlı EVM L1, CELO tokenomiklerinin iyileştirilmesi, katılımcıların ödüllendirilmesi, üst düzey bir geliştirici deneyimi ve cüzdanlar ve uygulamalar için güçlü yapı taşları sağlanmasıdır.

Ve buna ek olarak, bütün bunlarla beraber rejeneratif ekonomiyi geliştiren tüm Web3 projelerini hayata geçirmek ve ölçeklendirme konusunda en iyi platform olmaya odaklanmaktadır.”

Açıklamanın ikinci bölümünde Celo altcoin geliştirici ekibi cLabs, Celo’nun L1 zincirinde L2 rollup’ları kullanarak yatay ölçeklenebilirlik elde edebileceğine inandıklarını açıklıyor.

Light-client köprüleri ya da bir beacon zinciri aracılığıyla bağlanan sharded alt zincirler gibi diğer seçeneklerle kıyaslandığında rollup’ların bir alt zincir ekosistemini yapılandırmanın en güvenli ve esnek yolu olduğunu savunuyorlar.

cLabs ayrıca Celo’yu L2’ler ve L2 geliştirme ekipleri için uyumlu bir platform haline getirmek ve girişimler ile geliştiricilerin rollup’ları ve yan zincirleri keşfetmeleri için harika bir test ortamı oluşturmak gibi çeşitli yollarla rollup geliştirmeye katkıda bulunmayı planladıklarını belirtiyor.

Ayrıca, yaklaşan bir hard forkta değerlendirilmek üzere BW-6 ve Halo 2 uyumlu Pasta curve’leri için precompile eklemeyi öneriyorlar. cLabs ayrıca, L2’lerin yüksek kaliteli bir doğrulayıcı grubu elde etmelerine ve sermaye maliyetlerini düşürmelerine yardımcı olmak için Celo’nun Proof-of-Stake mekanizmasında çoklu stake etmeye izin vermek istiyor.

Özetle, Celo’nun arkasındaki ekip olan cLabs, Celo ekosisteminin gelecekteki gelişimi için bir yol haritası belirledi. Yol haritası birkaç temel odak alanını içeriyor:

  • Celo için sağlam bir katman 2 ölçeklendirme çözümü oluşturmak; bu çözüm, rollup kullanımını keşfetmeyi ve farklı L2’ler arasında birlikte çalışabilirlik için yeni fırsatları araştırmak üzere Hyperlane ile çalışmayı içeriyor.
  • Tam EVM uyumluluğunu korurken yüksek performans sunmak üzere Celo için ölçeklendirme çözümleri önermek için Mysten Labs ile birlikte çalışarak Celo’yu en hızlı EVM L1 haline getirmek.
  • CELO tokenomiğini iyileştirmek ve CELO tokenini deflasyonist hale getirmenin yollarını araştırarak ve zincir içi yönetimin Topluluk Fonuna ödenen ücretleri CELO’yu geri almak ve yakmak için diğer varlıklarda kullanmasını sağlayarak katkıda bulunanları ödüllendirmek.
  • Geliştiricilerin sınıfının en iyisi araçlara, hizmetlere ve API’lere erişmesini sağlayarak ve harika belgeler, öğreticiler ve tutkal kodu sunarak üst düzey bir geliştirici deneyimi sağlamak.
  • Celo’nun orijinal merkeziyetsiz telefon numarası eşlemesinin bir evrimi olan birleştirilebilir likit stake protokolü, stCelo ve SocialConnect gibi cüzdanlar ve uygulamalar için güçlü yapı taşları oluşturmak.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları