coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinTesla SEC'e Bilgilendirme Yaptı! Bitcoin'de (BTC) Karda Mı Zararda Mı?

Tesla SEC’e Bilgilendirme Yaptı! Bitcoin’de (BTC) Karda Mı Zararda Mı?

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan bir başvuruya göre, Tesla geçen yıl Bitcoin (BTC) üzerine yaptığı yatırımlarda 140 milyon doların üzerinde zarar etti.

Tesla, SEC Dosyalamasında 140 Milyon Dolarlık Bitcoin (BTC) Kaybını Detaylandırdı

Elektrikli otomobil şirketinin 2021’den bu yana Bitcoin kayıpları iki katına çıktı. Elektrikli otomobil üreticisi, 2022’de Bitcoin’den 64 milyon dolar kazanırken 204 milyon dolar zarar etti.

SEC’e yapılan yıllık açıklama, Tesla’nın Bitcoin işlemlerini içermeyen ancak yine de varlıklarının değerinin düştüğünü ve 2022’nin son dört ayında 43 milyon dolar zarar ettiğini gösteren üç aylık kazanç raporundan bir hafta sonra geldi.

Şubat 2021’de Tesla, Bitcoin’e 1.5 milyar dolar gibi şaşırtıcı bir yatırım yaparak, MicroStrategy’den sonra kripto para biriminin en büyük kurumsal sahiplerinden biri haline gelmişti. O dönemde Bitcoin, coin başına 46.364 dolardan işlem görüyordu.

İlgili Haber  Alman Bankacılık Devi Kripto Para Sektörüne Giriş Yaptı!

Ancak Bitcoin ve kripto para piyasasının geri kalanı 2022’de sert bir düşüşe geçtiği için iyi günler uzun sürmedi. 31 Ocak 2023 itibariyle Bitcoin (BTC) yaklaşık 22.990 dolardan işlem görüyor.

Tesla’nın değer düşüklüğü zararları 2021’den bu yana neredeyse iki katına çıktı, o yıl bir SEC dosyasında Tesla dijital varlıklarda 101 milyon dolar değer düşüklüğü zararı ve 2021’de Bitcoin sattıktan sonra 128 milyon dolar kazanç bildirmişti.

Ekim 2022’de Tesla yatırımcılara, Temmuz ayında varlıklarının %75’ini sattıktan sonra şirketin hala 218 milyon doların üzerinde Bitcoin’e sahip olduğunu bildirdi

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları