coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinTerra (LUNA) Reklamını Yapan İsme Tutuklama Talebi!

Terra (LUNA) Reklamını Yapan İsme Tutuklama Talebi!

Terra-LUNA soruşturmasında yeni tutuklama talebi geldi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Mayıs 2022’deki çöküşüyle kripto para piyasasında daha büyük bir çöküşü tetikleyen Terra-LUNA soruşturmasında yeni gelişme yaşandı.

Güney Kore yeel haber ajansı Donga’nın bildirdiğine göre, Mayıs ayından bu yana Terra çöküşünü soruşturan savcılar, e-ticaret şirketi TMON’un eski CEO’su Bay A hakkında tutuklama talep etti.

Savcılar tutuklama emrinde TMON’un eski CEO’sunun Terra kripto para biriminin tanıtma sürecinde milyarlarca Güney Kore wonu değerinde rüşvet kabul ettiğini iddia etti.

Savcıların iddiasına göre TMON’un eski CEO’su Bay A, Terraform Labs’ın kurucu ortağı ve o sırada yönetim kurulu başkanı olan CHAI Corporation’ın genel müdürü Daniel Shin’den Terra’yı (LUNA) tanıtmasına dair bir talep aldı.

Bu talebe olumlu cevap veren Bay A Terra tanıtımı yaparak karşılığında LUNA aldı.

Bay A sonrasında aldığı bu LUNA’ları bozdurarak milyarlarca won kazandı.

Savcılar Terra’daki devasa reklamlar ve makalelerin insanları Terra’nın güvenli bir varlık olduğuna inandırdığını ve paralarını Terra’ya yatırdığını savundu.

Ayrıca savcılar, yatırımcılardan gelen devasa talebin kripto borsalarını LUNA’yı listelemeye yönelttiğini de belirtti.

Savcılar TMON’un eski CEO’su dışında Terraform Labs’ın kurucu ortağı Do Kwon’un da Terra-LUNA krizi nedeniyle tutuklanmasını talep etti.

Ancak yapılan tüm aramalara rağmen Do Kwon’un hala hangi ülkede olduğu bilinmiyor.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları