coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinSon Dakika: Yargıç Kararını Verdi, Popüler NFT Menkul Kıymet Sayıldı! Bağlantılı Altcoinin...

Son Dakika: Yargıç Kararını Verdi, Popüler NFT Menkul Kıymet Sayıldı! Bağlantılı Altcoinin Fiyatında Büyük Düşüş Var!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Dapper Labs tarafından yönetilen Flow Blockchain’i üzerindeki NBA Top Shot NFT’lerinin menkul kıymet olduğuna dair karar verildi.

Federal bir mahkeme, kripto para şirketi Dapper Labs’ın NBA Top Shot Moment NFT’lerin menkul kıymet olduğunu iddia eden bir toplu dava şikayetini reddetme talebini reddetti.

Gelişmenin ardından Flow (FLOW) altcoin fiyatında ani düşüş yaşandı.

İlgili Haber  İki Dev Kripto Para Şirketi Bu Altcoinden Biriktirmeye Başladı: Binance'ten Yüklü Alım Yaptılar!
Gelişmenin ardından FLOW fiyatında yaşanan düşüşü gösteren grafik.

NBA’in Top Shots NFT’leri için pazar yeri geliştiren şirket, bir yargıcın başvuruyu reddetmesinin ardından, söz konusu NFT’leri kayıtsız menkul kıymetler satmakla suçlayan bir davayla yüzleşmek zorunda kalacak.

2021’de açılan davada, Dapper Labs’in Top Shot Moments’ı (NBA maçlarından önemli anların dijital video klipleri) düzenleyicilere kaydettirmeden sunarak ABD menkul kıymetler yasasını ihlal ettiği ve koleksiyonlar üzerindeki kontrolünü yatırımcıların fonlarını çekmesini engellemek için kullandığı iddia ediliyor.

Çarşamba günü, ABD Bölge Yargıcı Victor Marrero, Dapper Labs’in davayı duruşmadan önce düşürme talebini reddederek, Moments’ın Howey testi olarak bilinen yasal bir standart uyarınca menkul kıymet olduğunu tespit etti.

Kararda, “Mahkeme, davacıların iddialarının Howey kapsamındaki her bir hususu yüzeysel olarak muhtemel hale getirdiğini ve davalıların Menkul Kıymetler Kanunu’nun 5. ve 12. Bölümlerinin ihlali iddiasını reddetme talebini geçersiz kıldığını tespit etmiştir” denildi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları