coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerSEC Başkanı Gensler: Borsalar Saklama İçin Güvenli Değil

SEC Başkanı Gensler: Borsalar Saklama İçin Güvenli Değil

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler bugün düzenlenen Yatırımcı Danışma Komitesi toplantısında konuştu. Gensler, basın görevlilerinin kripto düzenlemesine dair sorduğu sorulara yanıt verdi.

Gensler, ülkede faaliyet gösteren yatırım danışmanları için bir dizi düzenleme üzerinde çalıştıklarını açıkladı. SEC, müşterilerine kripto para öneren yatırım danışmanlarının yönettikleri dijital varlığı nitelikli-koruyucu kuruluşlarda depolamasını istiyor. Gary Gensler, gazetecilerin “kripto para borsaları güvenli bir depolama aracı mı?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Kripto para ticaret ve borç verme platformlarının çalışma tarzını göz önüne alırsak yatırım danışmanları bu kuruluşlara güvenemez. Bir borsanın “güvenli” olduğunu iddia etmesi, gerçekte öyle olduğu anlamına gelmiyor.”

SEC Başkanı kripto borsalarına yönelik soğuk tutumunu ise geçmiş olaylara dayandırıyor. Gensler, sektörde geçtiğimiz yıl iflas eden şirketleri verdiği demeç esnasında bir kez daha hatırlattı.

Saklama Yasası Genişletiliyor

21. yüzyılın en büyük finansal dolandırıcılık vakası olan Bernie Madoff’un ponzi ağının ortaya çıkmasının ardından devlet sıkı önlemler aldı. Yatırımcı fonlarının saklanmasıyla ilgili geniş bir mevzuat hazırlayan hükümet, yeni düzenleme ile yasayı kripto paralar için de işletmek istiyor.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları