coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBorsaEski SEC Avukatı Binance'i Uyardı: Operasyon Gelebilir!

Eski SEC Avukatı Binance’i Uyardı: Operasyon Gelebilir!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kripto sektörü üzerindeki kara bulutlar artarken bir uyarı da eski SEC avukatından geldi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) eski avukatlarından John Reed Stark’a göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, “büyük bir banka krizi” ile karşı karşıya kalabilir.

Eski SEC Avukatı Binance’ı Banka Operasyonuyla Karşı Karşıya Kalacağı Konusunda Uyardı

Stark, 6 Mart’ta attığı bir tweette Binance’i, kendi sahte para birimini basan ve aynı zamanda ABD düzenleyici gözetimi ya da denetimi olmaksızın bir dizi finansal hizmet sunan bir “gölge banka” olarak nitelendirdi.

Stark’ın yorumları, ABD’li kanun yapıcıların Binance’in faaliyetlerine ilişkin artan endişelerinin ortasında geldi.

Aralarında ilerici Demokrat Elizabeth Warren’ın da bulunduğu ABD’li Senatörler, kısa süre önce yazdıkları bir mektupta, kara para aklama ve diğer tehditleri gerekçe göstererek şirketin kayıtlarını teslim etmesi çağrısında bulundu.

Binance, Senatörlerin endişelerine yanıt olarak herhangi bir yanlışlık olduğunu reddederek masum olduğunu iddia etti.

Şimdi ise Stark, bir banka operasyonunun kaçınılmaz olduğuna ve yatırımcılar için sonuçlarının yıkıcı olabileceğine inanıyor.

İlgili Haber  Analistten Bitcoin Tahmini: Bu Seviyenin Altına Düşmemeli!

Geleneksel bir bankanın aksine Binance’in aynı düzenlemelere tabi olmadığını ve mevduatları aynı şekilde tutmadığını belirtti. Stark, para çekme işlemleri askıya alındığında, müşterilerin kesintiye uğrayacağı ve teminatsız alacaklılar haline gelebilecekleri konusunda uyardı.

Stark, yatırımcıların önemli kayıplar yaşadığı FTX, Celsius, Blockfi ve Voyager gibi önceki vakalara işaret etti.

Stark’ın tweeti üzerine yorum yapan gazeteci Brady Dale, Binance’in bir bankadan çok bir borsa gibi davrandığını savunurken, Stark buna katılmayarak Binance’teki bir çöküşün “yıkıcı bir yatırımcı katliamına” yol açabileceğini belirtti.

Stark, “Borsaların düzgün çalışabilmesi için zorunlu gözetim, denetim, teftiş, sigorta, net sermaye limitleri, birleştirme kuralları, bireylerin lisanslanması ve çok sayıda kritik düzenleyici korumaya ihtiyaçları var” dedi.

Kripto para devi daha önce operasyonlarını savunmuş ve ilgili tüm düzenlemelere uymaya kararlı olduğunu iddia etmişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları