coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinGrayscale'nin SEC'e Açtığı ETF Davası Bugün Görülecek! Bitcoin için Anlamı Ne?

Grayscale’nin SEC’e Açtığı ETF Davası Bugün Görülecek! Bitcoin için Anlamı Ne?

Grayscale'nin SEC'e açtığı spot Bitcoin ETF davası bugün görülecek.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin fonu Grayscale’in SEC’e karşı açtığı GBTC‘yi ETF’e dönüştürme davasının duruşması bugün yapılacak.

Bilindiği üzere SEC Grayscale’in en büyük yatırım aracı olan GBTC’yi spot Bitcoin ETF‘ine dönüştüme başvurusunu kripto para piyasalarının dolandırıcılık ve manipülasyon için çok olgun olduğunu söyleyerek Haziran ayında reddetmişti.

Bu ret kararı üzerine Grayscale de SEC’e karşı dava açmış ve federal temyiz mahkemesinden SEC’in keyfi olarak verdiği bu ret kararı bozmasını istemişti.

Bloomberg‘in haberine göre, SEC-Grayscale davasında çıkacak olumlu bir karar kripto para endüstrisi için büyük etkileri olacak.

Zira bu karar benzer spot ETF’lerin önünü açabilecekken aynı zamanda perakende yatırımcıların da kripto pazarına girmesini sağlayarak pazarın genişlemesine de yardımcı olabilir.

Bu davayı ve olası olumlu bir kararın kripto piyasasına etkisini değerlendiren Georgetown Üniversitesi Finans Profesörü James Angel Bloomberg’e şunları söyledi:

“Bir spot ETF’ye izin vermek herkesin, artık güvenilir yoldan Bitcoin’e maruz kalmasını kolaylaştıracağı anlamına gelir.”

Bloomberg Intelligence analisti Stein ise, Grayscale’in davada galip gelme şansının yalnızca %40 olduğunu tahmin etti ve şunları söyledi:

“Mahkeme, kendisini SEC’in yerine koyarak yerindelik denetimi yapmayacaktır. Şeklen bir inceleme yapacaktır.

CME gibi bir vadeli işlem piyasasında yapılan gözetim paylaşım anlaşması, bir vadeli işlem tabanlı ETF’inde dolandırıcılık ve manipülasyon olduğunu tespit etmek için yeterli olsa da, spot tabanlı bir ETF için aynı şeyi yapıp yapmayacağı bizim için net değil.

Bitcoin spot fiyatları her iki ETF türünün de temelini oluşturuyor.”

Bloomberg analistinin düşüncelerine karşı Grayscale, mahkemeyi SEC’in kararını bozmaya ikna edebileceklerinden emin gözüküyor.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları