coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerFED, Yeni Kripto Para Hamlesini Duyurdu: "Denetimi Artırmak İçin..."

FED, Yeni Kripto Para Hamlesini Duyurdu: “Denetimi Artırmak İçin…”

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

FED’in denetimden sorumlu başkan yardımcısı Michael Barr, ABD Merkez Bankası’nın kripto para sektörüne yönelik denetimini artırmak için “uzmanlardan oluşan bir ekip” kurduğunu söyledi.

FED, Uzmanlardan Oluşan Bir Kripto Para Ekibi Kuracak

FED’in en üst düzey düzenleyici yetkililerinden olan isim Perşembe günü yaptığı açıklamada, dijital varlık uzmanlarının “yeni gelişmelerden haberdar olmalarına yardımcı olmak ve bu sektördeki yeniliklerden haberdar olduklarından emin olmak” için gerekli olduğunu söyledi.

FED’in kripto para birimlerini düzenleme ve denetleme konusunda en fazla etkiye sahip yetkilisi olan Barr, Fed Başkanı Jerome Powell’ın bu hafta yaptığı ve düzenleyici kurumun kripto para alanındaki yenilikleri korumayı umduğu yönündeki yorumlarını yineledi.

Washington’daki Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü için düzenlenen bir etkinlikte konuşan Barr, “Son olaylara rağmen, bu teknolojilerin finansal sistemimiz üzerinde yaratabileceği potansiyel dönüştürücü etkiyi gözden kaçırmadık” dedi. Ancak sektöre yönelik eleştirileri de vardı.

İlgili Haber  İngiltere Finansal Denetleyicisi FCA Başkanından Kripto Para Açıklaması!

Bir zamanlar Ripple’da danışman olarak çalışmış olan Barr, “Kripto varlıklar merkezsizleştirilmiş olarak lanse edilirken, tüketicilere zarar vermeyi sürdüren uygun düzenleme ve denetime tabi olmayan ya da bunlarla uyumlu olmayan yeni, oldukça merkezi aracılar ortaya çıkmıştır” dedi ve ekledi:

“Genel duruşumuz, gelişimin bu aşamasında bankaların kripto varlıklarla ilgili faaliyetlere ve kripto sektörüne katılma konusunda dikkatli ve temkinli bir yaklaşım sergilemeleri gerektiği yönündedir.”

Ayrıca, başarısız Diem projesinden bu yana FED için özel bir endişe alanı olan stablecoin’lere de doğrudan değindi. Yetkiliye göre “Klasik risk biçimlerine tabi olan düzenlenmemiş özel para” olarak tanımladığı bu tür tokenlerin geniş ölçekte benimsenmesi, daha geniş finansal sistemi tehdit edebilir.

Barr, stablecoin’lerin düzenlemeler yapılmadan önce yaygınlaşması halinde, “sadece finans kurumları için değil, geniş çapta benimsenmesi halinde bu tür coin’lere güvenebilecek insanlar için de muazzam aksaklıklar yaratabileceğini” savundu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları