coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinBitcoin'de (BTC) Düşüşün Nedeni Bu Mu? SEC Başkanından Olay Açıklamalar!

Bitcoin’de (BTC) Düşüşün Nedeni Bu Mu? SEC Başkanından Olay Açıklamalar!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler, kısa bir süre önce bir gazetede Bitcoin ve kripto paralar hakkında bir yazı yayınladı.

Gary Gensler SEC’in Kripto Para Yaptırımlarını Savundu

Gensler, söz konusu yazıya dair bağlantıyı Twitter üzerinden de paylaştı. Gensler, yazısıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“SEC Başkanı olarak kripto para piyasalarıyla ilgili tek bir hedefim var: yatırımcıların ve piyasaların diğer menkul kıymetler piyasalarında sahip oldukları tüm korumalara sahip olmalarını sağlamak.”

Gensler, SEC’in uyumlu olmayan kripto piyasası katılımcılarının kökünü kazımak için yaptırım ‘aracına’ sahip olduğunu söyledi:

“Açıkçası, kripto para aracı şirketleri SEC’e kaydolmak ve Kongre tarafından çıkarılan yasalara uymak için pek de istekli değiller. Belki de bunun nedeni iş modellerinin uyumsuzluğa dayanmasıdır.”

SEC Başkanı Gary Gensler, SEC’in kripto para dağıtıcıları ve aracıları hakkında dava açma ve soruşturma eylemlerini savundu. Gensler, SEC’in yaptırım eylemlerinin inovasyonu engellediği yönündeki eleştirilere değinerek, yatırımcının korunmasının en önemli öncelik olduğunu belirtti.

Gensler, yaptırımların nihai amaç değil bir araç olduğunu ve amacın ABD’li yatırımcıları korumak için piyasa katılımcılarının yasa ve yönetmeliklere uymasını sağlamak olduğunu vurguladı. Yatırımcıların korunmasından vazgeçmenin gerçek insanların hayat birikimlerini riske attığını ve bu tür riskleri önlemek için uygulamanın gerekli olduğunu belirtti.

İlgili Haber  Mesajlar Ortaya Çıktı: SEC Başkanı Olmadan Önce Gary Gensler'a Binance'te Danışmanlık Teklif Edilmiş!

Bazıları kripto para birimleri etrafındaki yasaların belirsiz olduğunu iddia etse de, Gensler yasaların açık olduğunu ve kripto firmalarının yasaların sınırları dahilinde faaliyet göstermesi ya da hiç faaliyet göstermemesi gerektiğini vurguladı. Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun kimliği bilinmese bile, kripto para birimlerini denetleyen yasaların belirsiz olmadığını belirtti.

Sonuç olarak, Gensler’in makalesi kripto para piyasasında yatırımcı korumasının önemini vurguluyor ve piyasa katılımcılarının yasa ve yönetmeliklere uyma ihtiyacını dile getiriyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

2 YORUMLAR

Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

2 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments
semra

ocak batıran yedin yedin doymadın batırdın bizi ALLAH belanı versin senin

Son of a btc

Allah senin belanı versin rsp çc

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları