coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriEkonomiSıcak Gelişme: FED'den Piyasaları Rahatlatmak Amaçlı Önemli Banka Adımı Geldi!

Sıcak Gelişme: FED’den Piyasaları Rahatlatmak Amaçlı Önemli Banka Adımı Geldi!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

ABD Merkez Bankası (FED), bankaların merkez bankasından borç para almalarını sağlayan bir kredilendirme aracı olan “iskonto penceresine” erişimlerini kolaylaştırmayı düşünüyor.

ABD’de yaşanan Silicon Valley Bank krizi kripto para piyasasını da etkilemiş ve stablecoin USDC’nin fiyatında bir düşüşe neden olmuştu.

İlgili Haber  Binance CEO'su CZ'den Kriptodaki Son Krize Çözüm Önerisi: "Böyle Yapalım!"

FED’in Son Hamlesinin Anlamı Ne?

Bu hamle, finansal stres dönemlerinde bankalara bir destek sağlamayı ve bankacılık sistemindeki likiditeyi arttırmayı amaçlıyor.

“İskonto penceresi”, bankaların ABD merkez bankası olan FED’den iskonto oranıyla borç para almalarını sağlayan bir araçtır. Bu oran genellikle piyasa oranından daha düşüktür ve bankalar tarafından kısa vadeli finansmana ihtiyaç duyduklarında kullanılır.

FED’in iskonto penceresine “erişimi kolaylaştırması”, bankaların merkez bankasından borç para almalarını kolaylaştırdığı anlamına gelir. Bu genellikle finansal sisteme likidite sağlamak ve bir likidite krizini önlemek için yapılır.

Finansal piyasalar bağlamında bu haber, FED’in bankacılık sistemini desteklemek ve olası bir krizi önlemek için harekete geçmeye istekli olduğunu gösterdiğinden bir boğa sinyali olarak görülebilir. Bankalar, ucuz finansmana erişim sağlayarak işletmelere ve bireylere borç verme konusunda daha istekli olabilir ve bu da ekonomik büyümenin artmasına yardımcı olabilir.

Bununla birlikte, FED’in iskonto penceresine erişimi kolaylaştırma kararının etkisinin, politikanın spesifik ayrıntılarına ve uygulama sırasındaki genel ekonomik ve finansal koşullara bağlı olacağını belirtmek gerekir.

Bununla birlikte, bu durum FED’in bankacılık sistemindeki potansiyel finansal stresten endişe duyduğunu da göstermektedir ki bu da genel ekonomi için aşağı yönlü bir sinyal olarak yorumlanabilir.

Bununla birlikte gelen son bilgilere göre FED ve ABD Hazine Bakanlığı’nın, bankaların müşterilerden gelen mevduat talebini karşılamak için yeterli fona sahip olmalarını sağlamaya yardımcı olacak bir mevduat desteği sağlamak amacıyla acil durum önlemleri almayı düşündüğü belirtiliyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları