coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinBitcoin Fiyatı 26.000 Doları Aştı: Shortlarda Büyük Likidasyon Var! İşte Ayıların Kaybı

Bitcoin Fiyatı 26.000 Doları Aştı: Shortlarda Büyük Likidasyon Var! İşte Ayıların Kaybı

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Dünyanın en önemli kripto para birimi Bitcoin, boğaları sevindirecek şekilde çok arzulanan 26.000 dolar seviyesini aştı.

BTC fiyatı bugün erken saatlerde Bitstamp borsasında 26.553 dolar ile zirve yaptı. Bu, dünyanın en büyük kripto para birimi için yılın en yüksek seviyesine işaret ediyor.

Kripto Para Ayıları Büyük Likidasyonlar ile Karşı Karşıya

Kripto analiz platformu Coinglass tarafından sağlanan verilere göre, kripto ayıları son 24 saat içinde toplam 314.24 milyon dolara ulaşan önemli sayıda likidasyonla zor bir gün geçirdi.

Bu likidasyonların büyük çoğunluğu short tarafta gerçekleşti ve likidasyonların %83.01’i short pozisyonlardan oluştu.

Bilinen işlem hacimlerine göre dünyanın en büyük borsası olan Binance, 99.92 milyon dolar ile en fazla likidasyona sahip borsa olurken, bu likidasyonların %77.38’i short pozisyonlardan oluştu. OKX, 76.98 milyon dolar ile ikinci en yüksek likidasyon sayısına sahipti ve bunların da %89.62’si short pozisyonlardı.

İlgili Haber  Son Dakika! ABD Enflasyon Verileri Açıklandı! Bitcoin ve Dolar Nasıl Tepki Verdi?

BTC’nin yeniden yükselişi, Amerika Birleşik Devletleri’nin bankacılık krizi yaşadığı bir döneme denk geliyor. Silicon Valley Bank’ın çöküşü ve Signature Bank’a el konulması, daha geniş bir kriz konusunda yaygın bir piyasa paniğine neden oldu.

Bitcoin, finansal çalkantı dönemlerinde güvenli bir liman olarak görülüyordu ve son bankacılık krizi fiyat artışını körükledi.

BTC fiyatı 2022 yılının Temmuz ayından bu yana ilk kez 26.000 dolar seviyesini aştı. Bununla birlikte BTC fiyatı bu yazının yazıldığı anlarda düşüş göstererek 25.814 dolardan işlem görüyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları