coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerMakerDAO, USDC Kaynaklı Volatiliteyi Engellemek İstiyor

MakerDAO, USDC Kaynaklı Volatiliteyi Engellemek İstiyor

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Amerikan dolarına endeksli merkeziyetsiz stablecoin DAI’nin ihraççısı MakerDAO topluluğu, USDC kaynaklı oluşan volatiliteyi engellemek için çözüm arayışında.

USDC’nin ana ihraççısı Circle’ın iflas eden Silicon Valley Bank’te var olan mevduatı yatırımcılarda paniğe yol açtı. Bir kısım yatırımcı ellerindeki USDC’yi satarak DAI stablecoine geçiş yapmayı tercih etti.

Maker yönetişim topluluğu MakerDAO’da bu durumdan dolayı oluşabilecek volatilitenin önüne geçmek için tasarı sunuldu. Teklif, diğer stablecoinleri kullanarak üretilebilecek DAI miktarını sınırlamayı öngörüyor.

USDC arzı 10 Mart’tan bu yana %5 daralarak 38,6 milyar dolara gerilerken aynı süreçte DAI arzı %20 genişleyerek 6,3 milyar $ seviyesine ulaştı. Blockchain uzmanları, bu veriyi paniğe kapılan yatırımcıların merkeziyetsiz girişimlere akın ettiği yönünde yorumluyor.

DAI Nasıl Üretiliyor?

Merkeziyetsiz stablecoin platformu Maker, Peg Stabilite Modülü (PSM) ile kullanıcıların ellerindeki sabit kripto varlıkları 1:1 oranında DAI’ye dönüştürmesine olanak tanıyor.

Blockchain araştırma uzmanı Rebecca Stevens, yatırımcıların ilk saatlerde panikle hareket etmesini “olağan” karşıladı. Ancak ABD hükümetinin mevduat ödemeleri için garantör olmasının ardından endişe şimdilik sona erdi.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları