coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinÇinli Bankalar Bitcoin Şirketleriyle Temasa Geçti!

Çinli Bankalar Bitcoin Şirketleriyle Temasa Geçti!

Çinli bankalar Hong Kong'daki kripto para şirketleriyle görüşüyor.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Çin’in geçtiğimiz yıllarda Bitcoin(BTC) ve kripto paralara yönelik getirdiği yasaklar kripto para şirketlerini başka ülkelere yönlendirdi.

Bu ülkelerden biri de şüphesiz kripto paralara ılımlı yaklaşan Hong Kong oldu.

Bloomberg‘in haberine göre Çin bankaları Hong Kong’a taşınan kripto şirketlerine doğrudan hizmet vermeye başladı.

Konuya aşina kişiler Bloomberg’e, Bank of Communications, Bank of China ve Shanghai Pudong Development Bank’ın Hong Kong’daki yerel kripto şirketlerine doğrudan bankacılık hizmeti sunmaya başladıklarını söyledi.

Kaynaklar ayrıca bir Çin bankasındaki satış temsilcilerinin bankacılık hizmetlerini sunmak için bir kripto şirketinin ofisini ziyaret ettiklerini de belirtti.

Yine büyük bir Çin bankasının Hong Kong şubesinden üst düzey bir yetkili ismini açıklamak istediğini belirterek yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bankaların kripto şirketleri ile temasa geçmeleri Pekin’den gelen bir yeşil ışık gibi değerlendiriliyor.

Ayrıca bölgedeki yatırımcılar da Çin bankalarının bu yaklaşımını memnuniyetle karşılıyor.”

Çinli bankaların Hong Kong’daki şirketlerle görüşmesi ve onlara hizmet sunması Çin’de kripto yasağına dair bazı gevşemeler olabileceği şeklinde yorumlandı.

Bilindiği üzere Hong Kong ülkede kripto para sektörüne yönelik düzenleme hamleleri yaptı.
Bu bağlamda Hong Kong’un bireysel yatırımcıların ülkede kripto ticareti yapmasına imkan tanıyacağını açıklaması memnuniyetle karşılandı.

Bu hamlenin dışında Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), bu yazın başlarında kripto para borsaları için yeni lisanslama sistemi için hazırlık yaptıklarını açıkladı.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları