coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinFTX CEO'sunun Davası Müşterilerinden Çaldıklarıyla Fonlanıyor!

FTX CEO’sunun Davası Müşterilerinden Çaldıklarıyla Fonlanıyor!

FTX'in eski CEO'su SBF'nin savunma giderleri çaldığı müşteri fonlarından karşılanacak.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kasım ayında iflas eden kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman Fried kefalet karşılığında ev hapsinde bulunuyor.

SBF hakkında düzenlenen iddianamede mevcut durumda toplam 13 suç yer alıyor.

SBF bu suçların bazılarından hakim karşına çıkıp savunma yaparken bazılarından henüz hakim karşısına çıkmadı.

Yargılama süreci evam ederken Forbes SBF’nin savunma ücretlerinin nasıl karşılandığını açıkladı.

Forbes’un haberine göre, Sam Bankman-Fried’in savunma giderleri FTX’in kardeş şirketi olan Alameda Research’ün babasına hediye ettiği parayla finanse ediliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren iki kaynak 2021’de FTX CEO’su SBF’nin babasına büyük bir parasal hediye yaptığını bu paranın da Alameda Research’ten bir kredi ile finanse edildiğini söyledi.
Kaynaklar bu paranın 10 milyon dolardan fazla olduğunu söyledi.

Elektronik dolandırıcılık, kara para aklama ve menkul kıymetler dolandırıcılığı da dahil olmak üzere 12 suçlamada suçsuz olduğunu iddia eden SBF dün düzenlenen ek bir iddianame ile bir rüşvet suçlamasıyla da karşı karşıya kaldı.

SBF aynı zamanda 2029’a kadar uzanan bir zaman diliminde FTX’in Alameda aracılığıyla FTX müşteri fonlarını zimmete geçirmekle suçlanıyor.

Bu suçlamalar karşısında da SBF’ye yakın olan kaynak Forbes’a verdiği bilgilerde SBF’nin savunma maliyetlerinin muhtemelen tek haneli milyon dolarları bulacağını söyledi.

SBF’nin savunma giderlerinin babasına hediye ettiği paradan karşılanacağını belirten kaynaklar SBF’nin bu parayı babasına vergilerden muaf olarak gönderdiğini belirtti.

SBF halihazırda Cohen & Gresser bürosundan Mark Cohen ve Christian Everdell tarafından temsil ediliyor. Kaynaklar SBF’nin ayrıca yakın aile dostu olan ceza savunma avukatı David W. Mills tarafından da karşılıksız olarak temsil edildiğini de belirtti.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları