coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinAvrupa Ülkesi Karadağ, Bu Altcoinle Dijital Para Birimi Anlaşması Yaptı!

Avrupa Ülkesi Karadağ, Bu Altcoinle Dijital Para Birimi Anlaşması Yaptı!

Karadağ Merkez Bankası (CBCG), blockchain sağlayıcısı bu altcoin ile bir merkez bankası dijital para birimi anlaşması yaptı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Avrupa’nın küçük ölçekli ülkesi Karadağ’ın Merkez Bankası (CBCG), blockchain sağlayıcısı altcoin Ripple ile bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) pilot uygulaması geliştirmeyi planlıyor.

Karadağ Merkez Bankası Altcoin Ripple ile CBDC Pilot Uygulaması Geliştirecek

Pilot uygulama, merkez bankasının ulusal bir stabilcoinin pratik uygulamasını belirlemesini ve dolaşımını simüle etmek için bir tasarım geliştirmesini sağlayacak.

Ripple’ın Salı günü yaptığı açıklamaya göre, pilot proje kapsamında merkez bankası ulusal bir stabilcoinin pratik uygulamasını belirleyecek ve dolaşımını simüle etmek için bir tasarım geliştirecek.

CBCG Başkanı Radoje Zugic yaptığı açıklamada, projenin “CBDC’lerin veya ulusal sabit paraların elektronik ödeme araçlarının kullanılabilirliği, güvenliği, verimliliği, düzenlemelere uygunluğu ve en önemlisi son kullanıcıların haklarının ve gizliliğinin korunması ile ilgili oluşturabileceği avantajları ve riskleri analiz edeceğini” söyledi.

İlgili Haber  Yeni Haftada Bu Altcoinlerde Token Kilit Açılışları Var!

100’den fazla ülke CBDC – merkez bankası parasının halk tarafından kullanılmak üzere dijitalleştirilmiş bir şekli – geliştirmeyi araştırıyor ve bazıları uygulama aşamasına geçti.

Karadağ merkez bankası ve Ripple arasındaki ortaklığın, hem tüketicilere hem de işletmelere önemli faydalar sağlayacak son derece güvenli ve verimli bir ödeme sistemi ile sonuçlanması bekleniyor.

Merkez bankası ayrıca CBDC’yi bankalar, ödeme işlemcileri ve diğer finansal kurumlar da dahil olmak üzere mevcut finansal sisteme entegre etme potansiyelini araştırıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

1 Yorum

Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments
Alper

Haber yaptığınız ülkenin bayrağını öğrenin bence, bu şekilde rezil oluyorsunuz.

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları