coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriEkonomiSon Dakika: FED Tutanakları Açıklandı! İşte Bitcoin ve Kriptoların İlk Tepkisi!

Son Dakika: FED Tutanakları Açıklandı! İşte Bitcoin ve Kriptoların İlk Tepkisi!

FED'in 25 baz puan faiz artışına gittiği Mart ayı toplantısına dair tutanaklar nihayet yatırımcılar ile paylaşıldı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin ve kripto para yatırımcılarının da yakından izlediği FOMC toplantı tutanakları nihayet yatırımcılar ile paylaşıldı. İşte bilgiler:

  • Üyeler banka krizinin ardından faiz oranları için hedef aralıklarını düşürdü.
  • FED yetkilileri, 2023’ün sonlarında başlayacak ‘hafif resesyon’ tahmininde bulundu.
  • FED’in 21-22 Mart toplantısında katılımcılar, bankacılık sektöründeki sıkıntılara rağmen faiz oranı tahminlerini Aralık ayına göre değiştirmedi.
  • Mart ayındaki FOMC toplantısında tüm FED yetkilileri 25 baz puanlık bir faiz artışını destekledi.
  • Katılımcılar bankacılık sisteminin sağlam ve dirençli olduğu konusunda hemfikir.
  • Katılımcılar, bankacılık sektöründeki gelişmelerin daha sıkı kredi koşullarına yol açarak faaliyetler, işe alımlar ve enflasyon üzerinde baskı yaratabileceğine dair endişelerini dile getirdiler. Ancak bu katılımcılar, attıkları adımların durumu sakinleştirmeye ve yakın vadeli riskleri azaltmaya yardımcı olduğunu ve böylece bir artışın uygun olduğuna karar verebildiklerini belirttiler.
  • Bazı FED üyeleri politika esnekliğine duyulan ihtiyacı vurguladı.
  • Bazı katılımcılar, bu toplantıda faiz oranlarının sabit tutulmasının uygun olup olmayacağını tartıştıklarını belirtti.

Tutanakların yayınlanmasının ardından Bitcoin’in tepkisi şu şekilde oldu:

İlgili Haber  Enflasyon Verisi Sonra Warren Buffet'tan Bitcoin Yorumu!

FED Son Toplantıda 25 Baz Puan Faiz Artışı Yapmıştı

FED Başkanı Jerome Powell toplantı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada faiz artışlarına ara vermenin düşünüldüğünü ancak politika yapıcıların nihayetinde farklı sorunlara farklı araçlarla yanıt verebileceklerine karar verdiklerini söylemişti.

Bugün açıklanan TÜFE verileri FED’in enflasyonla mücadele motivasyonunu sağlam tutacak gibi görünüyor. Genel fiyatlar Mart ayında aylık bazda Şubat ayındaki %0.4’e kıyasla sadece %0.1 ve yıllık bazda bir önceki ay kaydedilen %6’ya kıyasla %5 artarken, “çekirdek” mal ve hizmet enflasyonu güçlü kalmaya devam etmişti.

FED yetkilileri Salı günü, 2-3 Mayıs’taki politika toplantısı öncesinde ortaya çıkan tartışmanın ana hatlarını ortaya koymuştu.

Aralarında merkez bankasının faizleri belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) daimi üyesi ve başkan yardımcısı olan New York FED Başkanı John Williams’ın da bulunduğu üç FED bölgesel banka lideri, enflasyona ve en az bir faiz artışına daha ihtiyaç duyulacağına dikkat çekmişti.

Dördüncü bir isim olan Chicago FED Başkanı Austan Goolsbee ise daha şüpheci bir tavır sergileyerek faiz artırımlarının sabırla değerlendirilmesini tavsiye etti.

FED’in önümüzdeki ay faiz oranlarını 25 baz puan daha artırması bekleniyor, ancak politika yapıcılar bankacılık verilerini stres belirtileri veya kredilerde beklenenden daha büyük bir düşüş için yakından izlediklerini de söylediler.

SVB’nin 10 Mart’taki iflasından önce Powell, yüksek enflasyonun yarım puanlık bir artışı bile gerektirebileceğini söylemişti.

Citi analistleri, Mart toplantısında onaylanan daha küçük artışın “FED’in durumu ciddiye aldığını ama aynı zamanda durumun FED’in daha önce sinyalini verdiği sıkılaştırmayı takip etmesini engelleyecek kadar vahim olmadığını gösterdiğini” yazdı. Tutanaklar “muhtemelen fiyat istikrarı ve finansal istikrarın ayrılabilirliğine olan güveni ifade edecektir” diye ekledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları