coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinSEC Kripto Paralar Üzerindeki Baskısını Artırmaya Hazırlanıyor! İşte Gary Gensler'in Sızan Açıklaması!

SEC Kripto Paralar Üzerindeki Baskısını Artırmaya Hazırlanıyor! İşte Gary Gensler’in Sızan Açıklaması!

SEC, DeFi sektörünü de denetlemeye hazırlanıyor.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto para sektörü üzerindeki baskısını her fırsatta gösteriyor.

The Block’un haberine göre SEC, menkul kıymet borsalarına uygulanan kuralların merkezi olmayan finans (DeFi) projelerine de uygulanması için oy kullanacak.

SEC bu hamlesiyle DeFi sektörünü de denetlemeye hazırlanırken, SEC’in bugün ABD’deki ticaret borsaları için var olan kuralların DeFi için de geçerli olduğunu açıklaması bekleniyor.

SEC başkanı Gary Gensler’in bugünkü toplantıda şu açıklamalarda bulunması bekleniyor:

“Birçok kripto para ticaret platformu zaten bir borsanın mevcut tanımına giriyor ve bu nedenle menkul kıymetler yasalarına uymak zorundalar.

Kendinize DeFi platformu demek, menkul kıymetler yasalarına meydan okumak için bir bahane değildir.”

Gensler’in hazırladığı konuşmasında kripto paraların büyük çoğunluğunun menkul kıymet olduğu ve kripto para ticaret platformlarının halihazırda menkul kıymet borsası sayılmak için tüm gereksinimleri karşıladığı düşüncesini yineleyerek şunları söyleyeceği belirtildi:

“Bu kripto platformları, yerleşik ve isteğe bağlı olmayan yöntemler kullanarak birden fazla kripto menkul kıymet alıcısı ve satıcısının siparişlerini eşleştiriyor. Aslında değiş tokuşun tanımı tam da bu.

Ve bugün çoğu kripto para ticaret platformu bunu yapıyor. Kendilerini ister merkezi ister merkezi olmayan olarak adlandırsınlar yaptıkları şey bu. Bu noktada da aslında menkul kıymet borsası olarak hareket ediyorlar.”

Bugünkü toplantı öncesinde gazetecilere konuşan SEC yetkilileri ajansın DeFi’yi gerçekten tanımlamayı düşünmediğini ancak bir aracı olup olmadığı ve bu aracının tam olarak hangi hizmeti sağladığı da dahil olmak üzere faaliyetlerin nasıl gerçekleştiğini ele alacaklarını ve durumu değerlendireceklerini söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları