coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinAğ Yükseltmesinin Ardından Ethereum'da (ETH) Son Durum

Ağ Yükseltmesinin Ardından Ethereum’da (ETH) Son Durum

Shapella güncellemesinin ardından Ethereum fiyatının yükselmeye devam etmesi yatırımcıların kafasını karıştırdı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Doğrulayıcıların ağ üzerinde kilitlediği tokenleri çekmesine olanak tanıyan Ethereum Shapella yükseltmesi hafta içinde gerçekleşti. Güncellemenin ardından ETH fiyatının beklentilerin aksine yükselmesi ise yatırımcıların kafasını karıştırdı. Eylül ayında gerçekleşen Merge ile birlikte Ethereum fiyatında önemli bir düşüş görülmüştü.

Bu yazımızda, Shapella güncellemesiyle birlikte ETH fiyatının son durumuna yakından bakalım…

Günlük Yatırımcılar Kârda!

Zincir üstü veri takipçisi Santiment’e göre gün içi işlem yapan traderlar uzun zamandır kazanmadığı kâr marjlarına ulaştı. Kâr/zarar endeks metriği, 20 Ocak’tan beri en yüksek seviye olan 3.58’e yükseldi.

Günlük yatırımcıların karda olması aslında satış baskısı olma ihtimalini yükseltiyor. Ancak daha önceden Ethereum’larını kilitleyen kişilerin yarı oranında zararda olması Shapella güncellemesi sonrası kilidi açılan ETH’lerin satış baskısı yapma ihtimalini azalttı.

Zira yatırımcıların yarısı geçmiş dönemde ETH’leri sisteme kilitlerken, şu anki fiyattan daha yüksek bir maliyetle bunu yaptı. Bu sebeple kilitler açılmış olsa bile satış yapma yoluna gitmediler.

Balinalar Satış Yapıyor Mu?

Shapella güncellemesinin ardından piyasa takipçileri ETH balinalarının nasıl hareket ettiğini dikkatle inceliyor. Zincir üstü verilere göre 10 bin – 100 bin arası ETH tutan büyük balinalar Şubat ayından beri satış yaptı.

Dev balinaların yaptığı satışa rağmen orta ölçekli (1.000 – 10.000 ETH) balinaların Ethereum almaya devam etmesi, fiyatın düşmesini bugüne kadar önledi.

ETH Fiyatı

En büyük akıllı sözleşme platformunun yerel tokeni ETH, son 8 ayın en yüksek seviyesinde işlem görüyor.

Ethereum destek ve dirençler

Geçtiğimiz gün 2.028$ direncini aşan Ethereum, bu seviyenin üzerinde tutunabilirse 2.300$’a kadar yükseliş devam edebilir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları