coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinMahkeme Kripto Paraların Statüsü Hakkında Kararını Verdi!

Mahkeme Kripto Paraların Statüsü Hakkında Kararını Verdi!

Hong Kong mahkemesi kripto paraları güvenle tutulabilen mal olarak tanımladı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin (BTC) ve kripto para birimlerininbir menkul kıymet mi yoksa birer emtia mı olduğu konusunda net bir karar yok.

ABD’de bu konu tartışılmaya devam ederken Hong Kong’da bir mahkeme kapatılan kripto para borsası Gatecoin ile ilgili bir davada kripto para birimlerini “mülk-mal” olarak tanımladı.

Coindesk’in haberine göre hukuk firması Hogan Lovells mahkemenin kripto paralar için ” güvenle tutulabilen mal” ifadelerini kullandığını söyledi.

Bu kararla kripto paralar, hisse senetleri ve hisse senetleri gibi diğer maddi olmayan varlıklarla eşit olan “mülk” olarak tanımlanmış oldu.

Mahkemenin hakimi Linda Chan mülkün geniş anlamda yorumlanması gerektiğini belirterek kripto paraları mülk olarak nitelendirdi.

Bu kararın dönüm niteliğinde olduğunu belirten Hogan Lovells raporunda şunları söyledi:

“2019 yılında kripto para borsası Gatecoin kapandığını duyurmuştu.

Bu haberden sonra işlemlere başlayan tasfiye memurları mahkemeye kripto paraların güvene dayalı bir mülk olup olmadığı konusunda netlik talep etmişti.

Hakim Linda Chan, blok zinciri teknolojisinin ve kripto para birimlerinin doğasını, Gatecoin tarafından işletilen ve kontrol edilen dijital cüzdan türlerini ve iş sırasında dijital varlıkların bir cüzdandan diğerine aktarılma şeklini inceleyerek başladı.

Geniş yorum yapan Linda Chan, kripto para birimlerinin “mülkiyet” olduğu ve bir tröstün konusunu oluşturabileceği kararını verdi.

Mahkeme kripto para birimlerinin doğası gereği bir tröstün konusunu oluşturabileceğini söylese de Gatecoin davasında özel gerekçelerle bir tröstün kurulmadığını tespit etti.”

Mahkemenin kararını yorumlayan Hogan Lovells hukuk bürosu, bu kararın tasfiye memurlarına kripto paraları nasıl ele alması konusunda daha fazla netlik sağlayacağını belirtti.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları