coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinBitcoin ve Ethereum'da Bugün Yüklü Miktarda Opsiyonun Süresi Doluyor! Önemi Ne?

Bitcoin ve Ethereum’da Bugün Yüklü Miktarda Opsiyonun Süresi Doluyor! Önemi Ne?

Bitcoin ve Ethereum'u ilgilendiren yüklü miktarda opsiyon sözleşmesinin süresi bugün sona eriyor.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

GreeksLive’ın verilerine göre, çok sayıda Bitcoin ve Ethereum opsiyon sözleşmesi bugün sona erecek.

Opsiyonlar, alıcıya esas varlığı belirli bir tarihte veya öncesinde belirli bir fiyattan alma veya satma hakkı veren, ancak yükümlülüğü olmayan sözleşmelerdir.

Opsiyonlar fiyat dalgalanmalarına karşı korunmak, gelecekteki hareketler hakkında spekülasyon yapmak veya bir varlığı elde tutarak gelir elde etmek için kullanılabilir.

Yüklü Miktarda Bitcoin ve Ethereum Sözleşmesinin Süresi Doluyor

GreeksLive’a göre, toplam değeri 720 milyon dolar olan 25.000 Bitcoin opsiyon sözleşmesinin vadesi bugün dolmak üzere. Sözleşmelerin put/call oranı 0.7; bu da piyasada satımlardan (düşüş yönlü işlemler) daha fazla alım (yükseliş yönlü işlemler) olduğu anlamına gelmektedir. Sözleşmelerin maksimum risk noktası 29.000 dolar olup, bu fiyat vade sonunda opsiyon sahiplerine en fazla kayba neden olacak fiyat.

BTC fiyatı bu yazının yazıldığı anlarda 28.084 dolardan işlem görüyor.

Benzer şekilde, 217.000 Ethereum opsiyon sözleşmesi de bugün sona ermek üzere olup toplam değeri 420 milyon dolar. Sözleşmelerin satım/alım oranı 0.83; bu da piyasada satımlardan (düşüş yönlü işlemler) biraz daha fazla alım (yükseliş yönlü işlemler) olduğu anlamına geliyor. Sözleşmelerin maksimum risk noktası 1.950 dolar olup, bu fiyat vade sonunda opsiyon sahiplerine en fazla zarara neden olacak fiyattır.

Ethereum fiyatı bu yazının yazıldığı anlarda 1.920 dolardan işlem görüyor.

İlgili Haber  Bitcoin Borsası Binance'ın Son Launchpad Projesi Bu Altcoin Oldu!

Put/call oranı, put opsiyonlarının sayısının call opsiyonlarının sayısına bölünmesiyle hesaplanır. Oranın 1’in altında olması, satımlardan daha fazla alım olduğu anlamına gelir ve bu da yükseliş eğilimini gösterir.

Oranın 1’in üzerinde olması, satım opsiyonlarının alım opsiyonlarından daha fazla olduğu anlamına gelir ve bu da düşüş eğilimini gösterir. Oranın 1’e yakın olması piyasanın dengeli ya da nötr olduğu anlamına gelir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları