coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinEski SEC Yetkilisi Kripto Paralar Hakkında Konuştu! SEC Ne Zaman Duracak?

Eski SEC Yetkilisi Kripto Paralar Hakkında Konuştu! SEC Ne Zaman Duracak?

Eski SEC yöneticisi SEC'in kripto para yaptırımları konusunda durmayacağını söyledi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kripto para birimlerine karşı sert tutumuyla bilinen ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto sektörüne karşı son zamanlarda daha acımasız olmaya başladı.

Zira SEC son zamanlarda Coinbase dahil pek çok kripto paralarla ilgili kişi ve platforma dava açtı ya da uyarı gönderdi.

SEC’in bu acımasız tavrı devam ederken Financial Times‘a konuşan kişiler SEC’in yaptırımlarını artırmaya devam edeceğini söyledi.

Bu bağlamda eski SEC İnternet Uygulama Dairesi başkanı John Reed Stark FT’ye SEC’in durmayacağını söyledi.

“Kripto paralara ve sektörüne karşı düzenleyici bir saldırının ortasındayız.

Sektörü hedef alan her gün yeni bir dava açılıyor gibi görünüyor.

SEC, özellikle yatırımcılar risk altındayken boş durmayacak.

Yatırımcılar kuralları beğenmeyebilir ama tıpkı emniyet kemeri kanunları gibi bazen yatırımcıların da kendilerinden korunmaya ihtiyaçları vardır.”

SEC’in kriptoya karşı tavrını ve uyguladığı yaptırımları değerlendiren yazılım mühendisi ve kripto endüstrisi eleştirmeni Stephen Diehl, SEC’in düşüncesini değiştirmesinin zor olduğunu belirtti.

“Her hafta yeni bir kripto şirketine dava açtıkları göz önüne alındığında, SEC’in düşüncesini değiştireceğinden şüpheliyim.

Kripto para birimlerinin Amerikalıların emeklilik hesapları için güvenli bir yatırım olduğunu kanıtlama zorluğu kripto endüstrinin üzerindedir.

Bilindiği üzere SEC ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’e Wells bildirimi gönderirken, Kraken ve Gemini gibi kripto para borsalarına da dava açtı.

SEC ayrıca Tron (TRX) kurucusu Justin Sun‘a da menkul kıymet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açmıştı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

1 Yorum

Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments
Anonim

SEC haklı. Kaç tane kripto borsası veya yatırım fonu yatırımcıları dolandırdı, hack edildi veya usulsüzlük yaparak yatırımcıları mağdur etti sayamadım. Merkeziyetsizlik, hesap vermezlik haline gelmemeli.

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları