coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBorsaDev Yatırım Fonu Ark Invest, SEC'e Dava Açan Kripto Para Borsasının Hisselerinden...

Dev Yatırım Fonu Ark Invest, SEC’e Dava Açan Kripto Para Borsasının Hisselerinden Satın Aldı!

Dev yatırım fonu Cathie Wood's Ark Invest, ABD düzenleyici kurumu SEC'e dava açan kripto para borsasının hisselerinden alım yaptı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Dev yatırım fonu Cathie Wood’s Ark Invest, kripto para borsası Coinbase’in SEC’e dava açmasının ardından 8.6 milyon dolarlık Coinbase hissesi satın aldı.

Cathie Wood’s Ark Invest Kripto Para Borsası Coinbase’in Hisselerinden Alım Yaptı

Amerika Birleşik Devletleri merkezli kripto borsası Coinbase’in Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na dava açtığını duyurduğu gün, Amerikan yatırım yönetimi şirketi olan Ark Invest, Coinbase Global Inc. şirket hissesi satın aldığını duyurdu.

E-posta yoluyla paylaşılan bir işlem bildirimine göre, ARK Innovation ETF Coinbase’de 122.083 hisse satın alırken, ARK Next Generation Internet ETF 20.327 hisse ekledi. ARK Fintech Innovation ETF ise 14.633 hisse satın aldı.

Satın alınan hisselerin toplam değeri mevcut fiyatlarla yaklaşık 8.6 milyon dolar tutarında.

Coinbase’in SEC’e karşı açtığı dava, şirketin geçen yaz ABD menkul kıymetler düzenleyicisine sunduğu bir kural koyma dilekçesini takip ediyor.

İlgili Haber  Dev Kripto Para Borsası, SEC'e Dava Açtı: Kuralları Net Bir Şekilde Koyun!

Bu dilekçe, Coinbase’in komisyonun dijital varlıklara özgü bir kural hazırlaması ve onaylaması talebine evet ya da hayır cevabı vermesi için kurumu zorlamayı amaçlıyor.

Şirketin baş hukuk sorumlusu Paul Grewal, başvuruyla ilgili bir blog yazısında “SEC’in kamuoyuna yaptığı açıklamalardan ve kripto endüstrisindeki yaptırım faaliyetlerinden, SEC dilekçemizi reddetmeye çoktan karar vermiş gibi görünüyor” dedi.

“Ama bunu henüz kamuoyuna söylemediler. Dolayısıyla Coinbase’in bugün açtığı dava, mahkemeden SEC’ten kararını paylaşmasını istemesini talep ediyor.”

Eğer düzenleyici kurum bu talebi reddederse Coinbase, federal mahkemenin SEC’i yeni bir kural koymaya zorlaması için bir dava daha açabilir.

Öte yandan Coinbase CEO’su Brian Armstrong, borsanın SEC’e dava açmasının hemen ardından “mantıklı kripto politikası arayan kripto topluluğu için birlik” sinyali vermek üzere bir NFT projesini destekledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları