coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerCFTC Üyesinden Kripto Para Açıklaması: Yasadışı Finans Kriptonun Anonimliğini Kullanıyor!

CFTC Üyesinden Kripto Para Açıklaması: Yasadışı Finans Kriptonun Anonimliğini Kullanıyor!

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Üyesi Christy Goldsmith Romero, dijital varlıklarla ilişkili görüşlerini paylaştı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Üyesi Christy Goldsmith Romero, dijital varlıklarla ilişkili riskleri yönetmenin bir yolu olarak kripto para birimlerinin anonimliğini azaltmayı önerdi.

CFTC Üyesi Kripto Paraların Anonimliğine Karşı Çıkıyor

Açıklama, 25 Nisan’da Londra’da düzenlenen City Week 2023’te Yasadışı Finans ve Dijital Finansın Diğer Temel Riskleri konulu açılış konuşması sırasında yapıldı.

Romero, hükümetlerin ve sektörün kripto para birimlerini yasadışı finans için cazip kılan birincil özellik olan anonimlikle mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

Romero konuşmasında, piyasa bütünlüğü, ulusal güvenlik ve finansal istikrar çok önemli olduğundan ve bunlardan ödün verilemeyeceğinden, dijital varlıklarla ilişkili risklerin yönetilmesi gerektiğini söyledi.

Romero, kripto piyasasında yasadışı finans risklerinin azaltılmasının kimlik doğrulama sorununu ele almayı gerektirdiğini söyledi.

İlgili Haber  MICA’nın Onaylanması ile İlgili Binance Türkiye Genel Müdürü Açıklama Yaptı: Mihenk Taşı

Halka açık blok zinciri bir miktar şeffaflık ve izlenebilirlik sunsa da, karıştırıcıların ve anonimliği artıran teknolojinin kullanımı önemli risk potansiyelini artırıyor, diye ekledi.

“Tüm kripto şirketlerinin karıştırıcılardan ve anonimliği artıran teknolojilerden uzak durması ve aynı zamanda müşteriler için uygun şekilde finansal gizlilik sağlaması mümkündür.”

Kripto karıştırıcı, fonların kökenlerini ve sahiplerini karıştırmak için birçok kullanıcının kripto para birimlerini bir araya getiren bir hizmettir.

Bitcoin, Ethereum ve diğer halka açık blok zincirlerinin çoğu şeffaf olduğu için, bu düzeyde bir gizliliğin başka türlü elde edilmesi zordur.

Romero, kimlik doğrulama ihtiyacından bahsederken, iki mikser olan Blender ve Tornado Cash’in yakın zamanda Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı tarafından yaptırıma tabi tutulduğunu vurguladı.

Ona göre Tornado Cash’in, yasadışı nükleer ve balistik füze programlarına yardımcı olmak için siber saldırılarda bulunan Kuzey Kore devlet destekli bir bilgisayar korsanlığı grubu olan Lazarus Group tarafından çalınan milyonlarca doları da içeren 7 milyar doları akladığı iddia ediliyordu.

Yatırım tavsiyesi değildir.

 

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları