coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinMerkeziyetsiz Borsalarda (DEX) Günlük Kullanıcı Sayısı Yükseliyor!

Merkeziyetsiz Borsalarda (DEX) Günlük Kullanıcı Sayısı Yükseliyor!

ETH tabanlı merkeziyetsiz kripto para borsalarındaki günlük kullanıcı sayısı son 16 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Ethereum tabanlı merkezi olmayan kripto alım-satım platformlarının günlük kullanıcı sayısı uzun bir dönemin ardından 72 bine ulaştı.

Uzmanlar, DEX borsalara artan ilgiyi geçtiğimiz dönemde yaşanan kötü gelişmelere ve şaka temalı kripto para birimlerinin popülerleşmesi ile ilişkilendiriyor.

Özellikle merkeziyetsiz dev kripto ticaret platformu Uniswap’ta gerçekleşen işlem hacmi 1.5 trilyon doları aştı. Piyasa takipçisi Dune Analytics’ten alınan veriye göre DeFi platformunda kilitlenen kripto varlıkların toplam değeri ise 4 milyar dolar civarında seyrediyor.

The Block’tan elde edilen veriye göre Ethereum tabanlı merkeziyetsiz borsalardaki günlük kullanıcı sayısı 2021’in sonundan beri görülen en yüksek seviyeye çıktı.

Neden Merkeziyetsiz Borsalar?

Twitter’ın sahibi ünlü milyarder Elon Musk, geçtiğimiz haftalarda sitesinin logosunu Dogecoin ile özdeşleşen köpek görsel ile değiştirdi. Olayın ardından çoğu mem tokenda astronomik yükselişler meydana geldi.

DOGE ve SHIB önceki seviyelerine gerilese de piyasa değeri nispeten küçük mem tokenlarda yükseliş hareketi devam ediyor. Örneğin 17 Nisan’da Gate gibi bazı merkezi borsalarda listelenen PEPE token bir hafta içerisinde 7 kat değerlendi.

Uzmanlara göre yatırımcılar, bu tarz mem coinleri büyük borsalarda listelenmeden satın almak için DEX platformlarına akın ediyor.

Bir diğer ve aslında en önemli sebep ise ABD’li düzenleyici kurumların büyük merkezi borsalara uyguladığı yaptırımlar. SEC ve CFTC’nin Coinbase, Kraken ve Binance gibi borsalara bazı tehditler oluşturması yatırımcıları merkeziyetsiz borsalara yönlendirdi.

Konu hakkında JPMorgan’ın raporuna aşağıdaki haberden ulaşabilirsiniz:

İlgili Haber  JP Morgan'a Göre ABD'deki Kripto Para Baskısı Bu Altcoinlere Yarayacak!
300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları