coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerFinans Devi JPMorgan'dan Banka Krizine Müdahale Geldi! Batık Bankayı Satın Alıyor!

Finans Devi JPMorgan’dan Banka Krizine Müdahale Geldi! Batık Bankayı Satın Alıyor!

Merkezi New York'ta bulunan Amerikan yatırım bankası ve finans devi JPMorgan batık banka First Republic'i satın alıyor.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

ABD’li düzenleyiciler bugün First Republic Bank’a (FRC.N) el konulduğunu ve bankanın iki ay içinde başarısız olan üçüncü büyük ABD kurumu olduğunu açıklamıştı.

JP Morgan First Republic’in Varlıklarını Satın Alacak Ve Mevduatlarını Üstlenecek

JPMorgan’dan yapılan açıklamada, bankacılık devinin First Republic Bank’ın 173 milyar dolarlık kredisini ve 92 milyar dolarlık mevduat dahil yaklaşık 30 milyar dolarlık menkul kıymetini alacağı belirtildi.

JPMorgan, bankanın kurumsal borcunu ya da imtiyazlı hisselerini üstlenmiyor.

First Republic Bank hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %36 değer kaybetti. Hisse senedi bu yıl değerinin %97’sini kaybetti. JP Morgan hisseleri %2.6 yükselirken S&P 500 vadeli işlemleri yatay seyretti.

İlgili Haber  Binance CEO'su ile Justin Sun Arasında Sürtüşme: "Bunu Yaparsan Müdahale Ederiz!"

Konuya aşina kaynakların hafta sonu yaptığı açıklamaya göre şirket, ABD’li düzenleyiciler tarafından yürütülen bir açık artırmada Pazar günü son teklifleri veren PNC Financial Services Group (PNC.N) ve Citizens Financial Group Inc (CFG.N) dahil olmak üzere ilgilenen birkaç alıcıdan biriydi.

Kaliforniya Finansal Koruma ve İnovasyon Departmanı bugün erken saatlerde First Republic’e el koyduğunu ve Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nun (FDIC) alıcı olarak hareket edeceğini duyurmuştu.

FDIC yaptığı açıklamada Mevduat Sigorta Fonu’na maliyetinin yaklaşık 13 milyar dolar olacağını tahmin etti. Nihai maliyet FDIC kayyımlığı sona erdirdiğinde belirlenecek.

Kurtarma, Silikon Vadisi Bankası ve İmza Bankası’nın ABD’li kredi kuruluşlarından mevduat kaçışının ortasında başarısız olmasının ardından iki aydan kısa bir süre sonra geldi.

Federal Rezerv’i piyasaları istikrara kavuşturmak için acil durum önlemleriyle devreye girmeye zorladı.

Bu başarısızlıklar, kripto odaklı Silvergate’in gönüllü olarak tasfiye edilmesinin ardından geldi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları