coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinBu Stablecoin 1 Dolara Olan Sabitini Kaybetti, Ancak Bu Sefer Yön Farklı:...

Bu Stablecoin 1 Dolara Olan Sabitini Kaybetti, Ancak Bu Sefer Yön Farklı: 1.20 Dolara Kadar Tırmandı!

Son dönemin popüler stablecoin projelerinden birinin değeri olması gereken 1 dolar sabitinin üstüne çıktı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

TUSD dün bir dizi borsada değer kaybetti ve Binance’de USDT’ye kıyasla 1.20 dolar gibi yüksek bir seviyeye ulaştı.

Binance son zamanlarda TUSD’yi destekleyerek BTC-TUSD’yi borsadaki tek sıfır ücretli çift haline getirmişti.

TUSD Fiyatının Yükselmesiyle Short Pozisyon Açmak İsteyen Kullanıcılar Yüksek Ücretler Ödedi

Bu durum, TUSD’nin stablecoinler arasında nispeten az bilinmesine rağmen Binance BTC-TUSD’yi kısa sürede tüm kripto paralar arasında en yüksek hacimli çiftlerden biri haline getirdi. Buna ek olarak, TUSD likiditesi hacimlerine ayak uyduramadı ve bu da böyle bir depeggingi daha mümkün kıldı.

İlginç bir şekilde, TUSD düşmeye başladığında, hem Aave hem de Compound’daki bir grup kullanıcı bu tokenden büyük miktarlarda ödünç almaya başlamıştı. Bu işlemlerin çoğu bot güdümlü olmaktan ziyade organik gibi görünüyor.

TUSD fiyatında kısa bir süre önce yaşanan yükselişi gösteren grafik.

Uygulanan en yaygın strateji, TUSD ödünç alıp USDC ile takas ederek TUSD’yi yüksek fiyatından shortlamaktı. Ancak, ne Aave ne de Compound’da büyük miktarda TUSD arzı bulunmadığından, borçlanma oranları hızla yükseldi ve her iki protokolde de %100’ün üzerinde APR’ye ulaştı.

İlgili Haber  Binance CEO'su ile Justin Sun Arasında Sürtüşme: "Bunu Yaparsan Müdahale Ederiz!"

TUSD yüksekten işlem görmeye başladığında, Justin Sun’ın Binance’e 50 milyon doların üzerinde TUSD gönderdiği görüldü. Bu durum, kullanıcıların TUSD ya da BNB stake etmesini gerektiren Binance’te Sun’ın SUI likidite havuzlarında farming yapmaya çalışıp çalışmadığını sorgulamasına yol açtı. Bunun üzerine CZ, Binance’in Sun tarafından yapılacak herhangi bir farming işlemine karşı harekete geçeceğini tweetledi.

Sun, ekibinden birinin fonların bir kısmını farming için kullandığını kabul ederek yanıt verdi, ancak fonların çoğunun borsada TUSD piyasa yapıcılığı için kullanılacağını iddia etti.

Binance’teki TUSD-USDT çifti için piyasa derinliğine bakıldığında, birilerinin devasa boyutta likidite eklediği görülüyor. 200 milyon dolarlık devasa bir emir defteri likiditesi enjeksiyonunun ardından parite şu anda Binance’teki en likit parite.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları