coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinNew York Başsavcısından Yeni Kripto Para Tasarısı!

New York Başsavcısından Yeni Kripto Para Tasarısı!

New York Başsavcısı Letitia James bugün kripto paraların düzenlenmesini hedefleyen yeni bir yasa tasarısı sundu.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Daha önceki açıklamalarında kripto para birimlerinin risklerine karşı uyaran New York Başsavcısı Letitia James bugün kripto paraların düzenlenmesini hedefleyen yeni bir yasa tasarısı sundu.

Wall Street Journal’ın haberine göre, önerilen yasa tasarısı New York Mali Hizmetler Departmanı’na (NYDFS) kripto para platformlarını düzenleme konusunda daha fazla yetki veriyor.

Tasarı, New York başsavcılığına eyalette faaliyet gösteren kripto para firmaları üzerinde daha geniş uygulama yetkisi verirken, NYDFS’nin sektördeki katılımcılara lisans verme ve eyaletin dijital varlık lisanslama rejimini denetleme yetkisini kanunlaştıracak.

Kripto Düzenleme, Koruma, Şeffaflık ve Gözetim Yasası (CRPTO)” olarak adlandırılan yasa tasarısı, New York Başsavcısı James’in ofisi tarafından New York Eyalet Senatosu ve Meclisine sunulacak.

Söz konusu tasarının 8 Haziran’a kadar sürecek olan 2023 yasama oturumunda değerlendirilmesi bekleniyor.

New York başsavcısı James bu tasarıyla seçilmiş yetkili olarak kripto para şirketlerinin yasa ihlallerine karşı mahkeme celbi çıkarmak ve her bir kişi için ihlal başına 10.000 dolar veya her bir kripto şirketi için ihlal başına 100.000 dolar tutarında hukuki cezalar uygulama yetkisine sahip olacak.

James ayrıca bu tasarıyla birlikte dolandırıcılık ve yasaları ihlal etme iddiasıyla karşı karşıya kalan kripto işletmelerin kapatılmasını da istiyor.

Tasarıda, kripto para borsalarının mali tablolarının bağımsız kamu denetimine tabi tutmasını ve dolandırıcılık mağduru olan müşterilerine tazminat ödemesini zorunlu kılan kurallar da bulunuyor.

NYDFS ve Kripto Para Platformlarına Karşı Tutumu!

30’dan fazla kripto şirketini denetleyen NYDFS, müşterilerin yeterli geçmiş kontrolü yapmadan hesap açmasına izin vererek kara para aklamayı önleme yasalarını ihlal ettiği iddiaları üzerine Ocak ayında Coinbase borsası ile 100 milyon dolarlık bir anlaşma imzalamıştı.

İlgili Haber  Bitcoin Borsası Coinbase New York Düzenleyicileriyle Anlaştı! "100 Milyon Dolar Ödeyecek!"

NYDFS Müfettişi Adrienne Harris daha önce yaptığı açıklamalarında ülke çapında kripto paralarla ilgili düzenleyici gündemin belirlenmesine yardımcı olmak için ABD’de bir endüstri lideri olarak rolünü kullanacağını söylemişti.

NYFDS yine menkul kıymet ve emtia satıcısı olarak kayıt olmadığı için denizaşırı bir kripto borsası olan KuCoin’e karşı Mart ayında açılan dava da dahil olmak üzere bir dizi kripto platformuna karşı dava açmıştı.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları