coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinBitMEX Borsasına Göre Bitcoin'de (BTC) Nadir Görülen Bir Olay Gerçekleşti!

BitMEX Borsasına Göre Bitcoin’de (BTC) Nadir Görülen Bir Olay Gerçekleşti!

BitMEX Research tarafından Twitter üzerinden yapılan paylaşıma göre, Bitcoin'de nadir görülen bir olay gerçekleşti.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

BitMEX Research tarafından Twitter üzerinden yapılan paylaşıma göre, dünyanın önde gelen kripto para birimi Bitcoin (BTC), nadir görülen iki bloklu bir zincir bölünmesi yaşadı.

Bu olay birçok Bitcoin karşıtı tarafından “Bitcoin’in güvenilirliği için kötü olan bir durum” şeklinde dillendirilse de olay aslında bu şekilde değil.

Bitcoin (BTC) İki Bloklu Zincir Bölünmesiyle Karşı Karşıya Kaldı

Bitcoin zincir bölünmeleri, tüm Bitcoin işlemlerini kaydeden dijital defter olan blok zincirinin, yeni blokların aynı anda kazılması nedeniyle geçici olarak iki ayrı zincire ayrıldığı olaylardır.

Bu bölünmeler genellikle bir zincir daha uzun ve daha ağır hale gelir gelmez çözülür, diğer zinciri bayatlatır ve ağ tarafından nihai olarak terk edilmesine yol açar.

Bu zincir bölünmeleri tamamen nadir olmasa da, iki bloklu bir zincir bölünmesi Bitcoin için oldukça nadirdir. Böyle bir olay en son Kasım 2020’de meydana gelmişti.

İlgili Haber  Tecrübeli Analist Mike McGlone'dan Açıklama: 'Bitcoin (BTC) Değil Ama Bu Emtia Boğa Yaşayabilir!'

Bununla birlikte, eski bloklardaki son artış göz önüne alındığında, zincirleme bölünme tamamen beklenmedik değildi.

Eski bloklar, daha önce geçerli kabul edilen ancak blok zincirinin yeniden düzenlenmesi nedeniyle artık en uzun zincirin bir parçası olmayan bloklardır.

Bu özel durumda, 788686 yüksekliğinde birden fazla blok üretilmiştir. Yeni bloklar çıkarıldıkça ve bu bloklardan birini ebeveynleri olarak referans aldıkça, en ağır zincir hayatta kalır ve diğer bloklar bayat hale gelir.

Bitcoin’in Blok Zaman Damgası Koruma Kuralları nedeniyle bir blokta bildirilen zaman damgası her zaman doğru olmayabileceğinden, bazı kaşifler bayat blokları unutacaktır.

İki bloklu zincir bölünmelerinin nadir görülmesine rağmen, kripto para topluluğu büyük ölçüde tedirgin olmamaktadır.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları