coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBorsaBatık Borsanın Kurucusu Sam Bankman-Fried'tan Şaşırtan Talep: 'Mahkemeden Bunu İstedi!'

Batık Borsanın Kurucusu Sam Bankman-Fried’tan Şaşırtan Talep: ‘Mahkemeden Bunu İstedi!’

FTX kripto borsasının müşterilerinden hırsızlık yaptığını uzun süredir reddeden Sam Bankman-Fried mahkemeden şaşırtan bir istekte bulundu.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

FTX kripto para borsasının müşterilerinden hırsızlık yaptığını uzun süredir reddeden Sam Bankman-Fried, Pazartesi günü savcıların kendisini “rahatsız edici” bir acelecilikle suçladığını söyledi.

Suçlanan FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried Mahkemeden Suçlamaları Düşürmesini İstedi

ABD’li bir yargıçtan kendisine yöneltilen 13 suçlamadan 10’unu iptal etmesini istedi.

Bankman-Fried’in avukatları Manhattan federal mahkemesinde yaptıkları başvuruda, iflas eden FTX’in 2022’deki geniş çaplı piyasa çöküşü sırasında çöken tek kripto para şirketi olmadığını ve savcıların müvekkillerini “acele karar vermekle” suçladıklarını söyledi.

Avukatları, “Hükümet, durumu ele almak için olağan seyrini izleyen geleneksel sivil ve düzenleyici süreçleri beklemek yerine, bu sivil ve düzenleyici sorunları uygunsuz bir şekilde federal suçlara dönüştürmeye çalışarak iki ayağıyla birden atladı” diye yazdı.

İlgili Haber  Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoini Vadeli İşlemlerde Listelediğini Duyurdu!

31 yaşında eski bir milyarder olan Bankman-Fried, Bitcoin ve diğer dijital varlıklardaki patlamadan yararlanarak tahmini 26 milyar dolar net değer elde etmiş ve FTX’in Kasım ayında iflasını açıklamasından önce etkili bir siyasi ve hayırsever bağışçı haline gelmişti.

Dolandırıcılık ve komplo suçlamalarını kabul etmedi.

Manhattan’daki federal savcılar, Bankman-Fried’in FTX yatırımcılarını ve kredi verenleri yanlış yönlendirdiğini ve Alameda’daki kayıpları kapatmak, gayrimenkul satın almak ve yasadışı bir saman bağışçı planı aracılığıyla siyasi katkılarda bulunmak için milyarlarca dolarlık müşteri fonunu çaldığını söyledi.

Ayrıca Çinli yetkililere rüşvet vermekle de suçlanıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları