coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinMahkeme Bitcoin Ödemesini Kabul Etmedi, Dolandırıcılıktan Ceza Verdi!

Mahkeme Bitcoin Ödemesini Kabul Etmedi, Dolandırıcılıktan Ceza Verdi!

Fas mahkemesi Bitcoin ile Ferrari alan adama hapis cezası verdi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin‘in popülaritesini artırmasıyla BTC dolandırıcılığı çok sık duyulmaya başladı. Ancak Fas’ta yaşanan olay diğer dolandırıcılık olaylarından biraz farklı.

Fas’ta yaşayan Fransız vatandaşı 21 yaşındaki Thomas Clausi, Bitcoin dolandırıcılığından hapis ve para cezasına çarptırıldı.

Euronews’in haberine göre, Kazablanka Temyiz Mahkemesi Thomas Clausi’nin dolandırıcılık ve yasadışı kripto para kullanma suçlarından mahkumiyetini onadı.

Temyiz mahkemesi bu kararıyla Clausi’nin 18 ay hapis ve 3,7 milyon dolar para cezasını doğru bulduğunu söylemiş oldu.

Clausi 2021 yılında Ferrari marka araba almak için Bitcoin kullandı.

Genç adan Kazablanka’da yaşayan başka bir Fransız vatandaşı kadından 436.000 dolar değerinde Ferrari arabayı BTC ile ödeme yaparak aldı.

Ancak bu BTC ödeme işlemini yasa dışı fon transferi olarak nitelendiren Fas hükümeti Bitcoin ile yapılan ödemeyi tanımadı ve ödeme yapılmamış saydı.

Fas geleneklerine göre ülke toprakları içinde kripto para kullanımı yasa dışı olarak görüldüğünden Fas hükümeti BTC ile yapılan ödemeyi kabul etmedi.

Clausi hakkındaki dava Ferrari’yi satın aldığı kadının yaklaşık 436.000 dolarlık Bitcoin ödemesini kabul etmesinden sonra Clausi’yi dolandırıcılık suçundan şikayet etmesiyle başladı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları