coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriEthereumEthereum Ağında İki Gündür Yaşanan Sorunlar ile İlgili Güncelleme Yayınlandı!

Ethereum Ağında İki Gündür Yaşanan Sorunlar ile İlgili Güncelleme Yayınlandı!

Ethereum ağında bir süredir yaşanan finalite sorunlarıyla ilgili olarak geliştiriciler tarafından bir hotfix yaması yayınlandı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Ethereum (ETH) geliştiricileri, son zamanlarda beacon zincirini etkileyen finalite sorunlarını çözmek için iki büyük yazılım güncellemesi yayınladı.

Beacon zinciri, ETH’yi bir proof-of-work konsensüs mekanizmasından proof-of-stake konsensüs mekanizmasına geçiren ağ yükseltmesi olan Ethereum 2.0’ın temelini oluşturuyor. Finalite, zincirdeki blokların ne kadar güvenli ve geri alınamaz olduğunun bir ölçüsüdür.

Beacon zinciri Perşembe ve Cuma günleri finalite sorunları yaşadı, ancak ETH kullanıcıları herhangi bir işlem sorunuyla karşılaşmadı.

Ethereum Vakfı’ndan yapılan açıklamada, “Bu durum, tüm client uygulamalarının bu istisnai senaryodan etkilenmemesi nedeniyle client çeşitliliği sayesinde mümkün olmuştur. Tüm client’ler durumu fark ettikten sonra ağ tekrar son halini aldı” dedi.

İlgili Haber  PEPE'de 16 Milyon Doların Üzerinde Kar Eden Balina Yeniden Alışverişe Çıktı: İşte Sepeti!

Ethereum Vakfı, finalite sorunlarının tam nedeninin hala araştırıldığını söyledi, ancak “Bu, bazı konsensüs katmanı client’lerindeki yüksek yükten kaynaklanmış gibi görünüyor ve bu da istisnai bir senaryodan kaynaklandı” dedi.

Prysm ekibi hatayı hızlı bir şekilde tespit edip düzeltti ve Cuma günü bir hotfix sürümü yayınladı. Ekip, tüm Prysm kullanıcılarını mümkün olan en kısa sürede node’larını güncellemeye çağırdı:

“v4.0.3-hotfix’i duyuruyoruz. Bu sürüm, beacon node’un yoğun zamanlarda yüksek kaynak kullanımını önlemek için optimizasyon içerir. Node’unuz yoğun kullanım altındaysa güncelleme yapmanız şiddetle tavsiye edilir.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları