coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinEkonomistlerden Dolar Yorumu! Bitcoin Ve Altcoinler İçin Işık Göründü!

Ekonomistlerden Dolar Yorumu! Bitcoin Ve Altcoinler İçin Işık Göründü!

Analistler Bitcoin'i ve DXY'i değerlendirdi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin ve altcoinler olumlu gelen enflasyon verisine rağmen ani ve sert düşüşler yaşadı.

Geçtiğimiz hafta olumlu enflasyon verisi Bitcoin’i 28.000 doların üzerine çıkarırken BTC ile negatif korelasyona sahip Dolar Endeksi (DXY) düşüş yaşadı.

Ancak BTC’deki bu yükseliş kısa ömürlü oldu ve DXY, Bitcoin dahil olmak üzere riskli varlıklar üzerinde baskı oluşturdu.

Ancak satıcılar BTC’yi 200 haftalık basit hareketli ortalamanın altında tutunmayı başaramadı ve Bitcoin bu düşüşlerden sonra yeni haftaya yükselişle başladı.

Bu yükselişin haftasonu pumpı mı yoksa BTC’yi 30.000 doların üzerine atacak bir yükselişin başlangıcı mı olduğu bilinmezken analistler Bitcoin beklentilerini paylaştı.

“Bitcoin Bu Seviyeyi Aşmalı!”

Coindesk’e konuşan FX Pro’nun kıdemli analisti Alex Kuptsikevich BTC’de 200 haftalık basit hareketli ortalamanın önemine dikkat çekerek “boğalar piyasayı uzun vadeli yükseliş eğiliminin sürdürülebilirliğine ikna etti” dedi.

“Bitcoin, fiyatlardaki düşüşün sona erdiğine dair daha güçlü kanıtları sunması yani ralli için hazır olduğunu göstermesi için 28.500 doları aşmalı. “

“DXY Yükselirken Bitcoin ve Altcoinler Düşebilir!”

Bitcoin’i değerlendiren başka bir analist Marex dijital varlıklar başkanı Ilan Solot DXY’nin yükselmeye ve BTC gibi kripto paraların üzerinde baskı oluşturmaya devam etmesini beklediğini söyledi.

“Piyasalar FED’in gevşeme sinyalleri doğrultusunda yükselirken, doların bir sıçrama yapması gerektiğini düşünüyorum.

Bu bağlamda BTC’de geri çekilme bekliyorum. Ancak BTC’deki bu geri çekilmenin kısa ömürlü olacağına ve yatırımcılar için harika bir giriş noktası sunacağına inanıyorum.”

Swissblock Insights analistleri de DXY’nin kısa vadede yükseleceğini ancak sonrasında bunun tersine dönerek DXY’nin düşüp, BTC’nin yukarı yönlü hareket edeceğini belirtti.

“Mart ortasından bu yana DXY’nin102 seviyesini geçtiği düşünülürse, DXY 104’ten 107’ye herhangi bir seviyeye ulaşabilir.

Bu yaklaşan dolar sıçraması, BTC gibi kripto paralarda iyiye işaret olacak daha derin bir düşüşün yolunu açacak.

Ancak bu durum bir aylık süreç sonunda tersine dönecek ve hem Bitcoin hem de DXY yeni fiyat seviyeleri görecek.

Muhtemelen Bitcoin fiyatı yukarı giderken DXY aşağı gidecek.”

Bitcoin yazım esnasında 27,430 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları