coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinBitcoin'den Pozitif Ayrışan Ripple'dan Yeni Hamle!

Bitcoin’den Pozitif Ayrışan Ripple’dan Yeni Hamle!

Ripple, merkez bankalarının kendi CBDC'lerini çıkarması için bir Ripple CBDC Platformunu başlattığını duyurdu.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

SEC ile hukuksal mücadelesine devam eden Ripple kripto para sektöründeki yerini sağlamlaştırma çalışmalarını hızlandırıyor.

Her gün yeni bir hamle yapan Ripple şimdi de merkez bankalarının kendi CBDC’lerini çıkarması ve geliştirmesi için bir Ripple CBDC Platformunu başlattığını duyurdu.

Bu CBDC platformunun merkez bankalarının CBDC’lerini sorunsuz bir şekilde basmasına, yönetmesine, işlem yapmasına ve kullanmasına olanak tanıyacağı belirtildi.

“Ülkelerin %90’ından fazlası yerel ve sınır ötesi ödeme süreçlerinin maliyet ve riskini düşürmenin bir yolu olarak CBDC’leri keşfediyor, geliştiriyor ve uyguluyor.

Bunu gören Ripple , merkez bankaları, hükümetler ve finans kurumlarının kendi CBDC’lerini çıkarmaları için uçtan uca bir çözüm olan Ripple CBDC Platformunu duyuruyor.

XRP Defterinde (XRPL) kullanılan aynı blockchain teknolojisinin gücünden yararlanan gelişmiş olan Ripple CBDC Platformu, merkez bankalarının ve hükümetlerin finansal hizmetlerine bir sonraki dijitalleşme seviyesini getirmelerini sağlarken, dünya çapında banka hesabı olmayan milyonlarca kişiye erişim sağlıyor.”

Ripple açıklamasında merkez bankalarının çevrimdışı işlemler de yapabilen hem toptan hem de perakende CBDC’ler çıkarabileceğini de belirtti.

Bu platformun kullanımının nasıl olacağı, Hong Kong Para Otoritesi tarafından yürütülen bir program olan e-HKD pilot programı kapsamında gösterilecek.

Ripple’ın Merkez Bankaları ve CBDC’lerden Sorumlu Başkan Yardımcısı James Wallis yaptığı açıklamada “Birkaç merkez bankasının güvenilir bir ortağı olarak, bu platformun CBDC Uygulamaları için planlar tasarlayan ve bir teknoloji stratejisi geliştiren birçok merkez bankası ve hükümet için sorunları çözmeye yardımcı olacağına inanıyoruz” dedi.

Bu arada Ripple’ın (XRP) Bitcoin’den pozitif ayrıştığını ve yükselişe geçtiğini görüyoruz.  Güne yükselişle başlayan XRP yaklaşık %5 oranında artış kaydetti XRP yazım esnasında 0,4674 dolar seviyesinde bulunuyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları