coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinBalaji: "Bitcoin'e Apple Ve Google Üzerinden Saldıracaklar!"

Balaji: “Bitcoin’e Apple Ve Google Üzerinden Saldıracaklar!”

Coinbase eski Teknoloji Sorumlusu olan Balaji Srinivasan Apple ve Google'ı hedef aldı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Mart ayında Bitcoin‘in 90 gün içinde 1 milyon dolara ulaşacağını iddia ederek kripto para sektörünün gündemine ulaşan Coinbase eski Teknoloji Sorumlusu olan Balaji Srinivasan‘dan yeni bir açıklama geldi.

Bu açıklamasında teknoloji devleri Apple ve Google’ı hedef alan Balaji, Apple ve Google’ın kripto para sektörü için sistemik riskler oluşturduğunu iddia etti.

Bu iki teknoloji devinin hükümetler tarafından silah olarak kullanılabileceğine dikkat çeken Balaji, Apple ve Google aracılığıyla kripto para cüzdanlarının özel anahtarlarının ele geçirilebileceğini belirtti.

Bu bağlamda Balaji, Apple ile Google’ın insanların soğuk cüzdanlarının anahtar kelimelerinin çalınmasında pay sahibi olabileceğini savundu.

“Twitter ve Facebook gibi sosyal medyanın yükselişi ve küresel siyaset üzerindeki etkisi on yıl önce hayal bile edilemezdi. İnsanlara10 yıl içinde ABD başkanı twit atacak deseler bunun mantıksız olduğunu düşünürlerdi.

Bitcoin içinde aynı şey söz konusu. Bugün insanlar El Salvador Bitcoin’i benimsedikten sonra bile, ” on yılın sonunda dünyadaki en önemli siyasi mesele, iflas etmiş hükümetlerin işlemlerini finanse etmek için yeterli Bitcoin’e sahip olup olmadığı olabilir” düşüncesine karşı çıkıyor.

Ancak bu olması ihtimali yüksek bir durum.

Zira iflas etmiş hükümetler ne yapacak? Madencilik yapabilir ancak ABD’nin bunu yapabileceğini düşünmüyorum.

Bunun yerine hükümetler, Apple ve Google’ı kontrol ettikleri sunucularda, cihazlarda ve tarayıcılarda kripto cüzdanlarının özel anahtarlarını çalmaya zorlayabilir. Ve alınan kripto fonları nakite aç bir federal hükümete havale edilir.

Benzer şekilde şirketlerin CEO’ları kendi müşterilerini hacklemek için yasal emirler verebilir. Zira geçtiğimiz yıl Rusya’da aynı durum yaşanmıştı.

Buna karşılık olası savunma mekanizması nedir? Bu sorunun cevabını tam bilmiyorum.

Ancak bu olası siber savaş hakkında düşünmeye başlamamızı sağlamak için bu soruyu gündeme getirmek istedim. Cevabın sadece teknolojik değil, kısmen sosyal veya politik olması da mümkündür.”

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları