coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBorsaMalezya Düzenleyici Kurumu, Bu Bitcoin Borsasının Ülkedeki Faaliyetlerini Durdurmasını İstedi!

Malezya Düzenleyici Kurumu, Bu Bitcoin Borsasının Ülkedeki Faaliyetlerini Durdurmasını İstedi!

Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu (SC), bu kripto para borsasına karşı kayıt olmadan bir dijital varlık borsası (DAX) işlettiği için harekete geçti.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu (SC), Huobi Global Limited ve İcra Kurulu Başkanı Leon Li’ye karşı Malezya’da kayıt olmadan bir dijital varlık borsası (DAX) işlettiği için harekete geçti.

Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu Houbi’den Faaliyetlerini Durdurmasını İstedi

Buna göre, SC, Malezya’da yasadışı olarak faaliyet gösterdikleri için Huobi Global Limited ve Leon Li’ye karşı bir kamu kınaması yayınladı.

Buna ek olarak, SC, Huobi Global Limited’e, Apple Store, Google Play ve diğer dijital uygulama platformları gibi çeşitli platformlardaki web sitesini ve mobil uygulamasını devre dışı bırakmak da dahil olmak üzere ülkedeki faaliyetlerini durdurmasını emretti.

Huobi Global Limited ayrıca Malezyalı yatırımcılara e-posta veya sosyal medya platformlarında herhangi bir reklamı dağıtmayı, yayınlamayı veya göndermeyi durdurmaya yönlendirildi.

CEO olarak Leon Li’ye de yukarıdaki direktiflerin yerine getirilmesini sağlaması özellikle emredilmiştir.

Bu karar, platformun yerel düzenleyici gerekliliklere uyumu ve yatırımcıların çıkarlarının korunmasına ilişkin endişelerin ardından geldi.

İlgili Haber  Son Dakika! Dev Bitcoin Borsası Faaliyetlerini Durdurduğunu Açıkladı! Para Çekimi İçin Son Günü Duyurdu!

SC’nin Tanınmış Piyasa Operatörü (RMO) olarak kaydını almadan bir DAX işletmek 2007 Sermaye Piyasaları ve Hizmetleri Yasası kapsamında bir suç olduğundan SC bu ihlali ciddiye almaktadır.

SC, Huobi Global Limited’i kullanan Malezyalı yatırımcıları platform üzerinden işlem yapmayı derhal durdurmaya, tüm yatırımlarını geri çekmeye ve hesaplarını kapatmaya çağırıyor.

Yatırımcılara, SC’ye kayıtlı RMO’lara yatırım yapmaları ve bunlarla işlem yapmaları şiddetle tavsiye edilir. Kayıtlı RMO’lar sıkı bir düzenleyici incelemeden geçmiştir ve yatırımcıların Malezya’nın menkul kıymetler yasaları kapsamında korunması için katı kurallara uymaları gerekmektedir.

Lisanssız veya kayıtlı olmayan kuruluşlara veya bireylere yatırım yapanlar dolandırıcılık gibi risklere maruz kalır ve Malezya menkul kıymetler yasaları kapsamında korunmayabilir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları