coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinBitcoin (BTC) ve Ethereum Arasındaki Bu Gösterge Tersine Döndü!

Bitcoin (BTC) ve Ethereum Arasındaki Bu Gösterge Tersine Döndü!

Volatilite göstergeleri, yatırımcıların Ethereum'da Bitcoin'e kıyasla daha küçük kısa vadeli dalgalanmalar beklediğini ortaya koydu.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Volatilite göstergeleri, yatırımcıların Ethereum’da Bitcoin’e (BTC) kıyasla daha küçük kısa vadeli dalgalanmalar beklediğini ve kripto para sektöründeki en büyük iki dijital varlık için olağan modelin tersine döndüğünü gösteriyor.

Ethereum’da Bitcoin’e (BTC) Göre Daha Az Dalgalanma Bekleniyor

30 günlük dalgalanmaların bir ölçüsü olan T3 Ethereum Volatilite Endeksi, Bitcoin için benzer bir göstergeyi neredeyse 2021’den bu yana takip ediyor. Tipik olarak Ethereum endeksi Bitcoin endeksini geride bırakıyor.

Yani bu da demek oluyorki önümüzdeki süreçte piyasa hareketlendiğinde Ethereum’dan Bitcoin’e göre daha sakin hareketler beklenebilir.

Kripto türevleri platformu OrBit Markets’in kurucu ortağı Caroline Mauron, “Daha düşük volatilite, koruma satın almak ve riskleri yönetmek açısından daha ucuz hale geldiğinden, genellikle kurumsal yatırımcıların kriptoya daha fazla sermaye ayırmasına yardımcı olur” dedi.

“Volatilite yayılımı sıkıştırması, uzun vadeli yatırımcıların Ethereum’a daha fazla yatırım yapmasını sağlayabilir.”

İlgili Haber  Malezya Düzenleyici Kurumu, Bu Bitcoin Borsasının Ülkedeki Faaliyetlerini Durdurmasını İstedi!

Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paralar 2022’de FTX borsasının çöküşü gibi yıkımlara yol açan bir çöküşten kısmen toparlandı.

Ancak canlanma, ABD’nin dijital varlıklar üzerindeki baskısı nedeniyle kısmen yatırımcı coşkusunun sınırlarına işaret edebilecek bir zemin olan likiditenin azalması nedeniyle son zamanlarda durdu.

Yine de, Crypto Is Macro Now bülteninin yazarı Noelle Acheson’a göre Bitcoin ve Ethereum’un volatilite profillerindeki yakınlaşma sorgulanabilir.

“Ethereum daha düşük piyasa değerine ve daha fazla teknolojik ve düzenleyici riske sahip daha yeni bir varlık” diye yazan Acheson, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun tokenı kurumun kurallarına tabi bir menkul kıymet olarak görüp görmediğini söylemeyi reddetmeye devam ettiğini de sözlerine ekledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları