coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinBir Ülke Daha Kripto Paraları Yasakladı!

Bir Ülke Daha Kripto Paraları Yasakladı!

Bali Valisi Wayan Koster Bali'de BTC gibi kripto paraların ödemelerde kullanılmasının yasaklandığı belirtti.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin (BTC) ve kripto paraların benimsemesi artarken bazı hükümetler kriptoya olumlu yaklaşırken bazıları da yasaklama yoluna gidiyor.

Bu ülkelerden biri de Endonezya oldu. Endonezya’da kripto para ticareti yasal iken kripto paraların ödemeler için kullanılması yasak.

Endonezya kripto paralara karşı olumsuz bir yaklaşım benimserken, ülkenin dünyaca ünlü turistik adalardan biri olan Bali de ülkenin izinden gittiğini açıkladı.

Yerel haber ajandı Antara’nın haberine göre, Bali Valisi Wayan Koster Bali’de BTC gibi kripto paraların ödemelerde kullanılmasının yasaklandığı belirtti.

Kripto paranın bir ödeme aracı kullanılmasının yasak olduğunu belirten vali, kriptoyu bir ödeme aracı olarak kullanan turistler ve işyerleri ile sıkı bir şekilde ilgilenileceğini söyledi.

“Bali’de kripto paraların yasal ödeme aracı olarak kullanılması yasaktır.

Bu yasağa uymayan ve Bali’de kripto ile hizmet sağlayan veya işlem hizmeti veren ticari kuruluşlar, idari, para cezaları, işletme lisanslarının iptalinden cezai yaptırımlara kadar çeşitli yaptırımlara tabi olacak.

Bali’de ödeme aracı olarak kripto para kullanan turistler, sınır dışı edilmeye varan idari yaptırımlar şeklinde yaptırımlara tabi tutulacak.

Kripto hizmeti sunan yada kriptoyu ödeme aracı olarak kabul eden işletmelere de iş yerlerinin kapatılmasına kadar katı idari yaptırımlar ve diğer ağır yaptırımlar uygulanacaktır.”

Bali Valisi Koster açıklamasında, Endonezya’nın para biriminin yani rupinin ülkedeki ödemeler için yasal olarak kullanılabilecek tek para birimi olduğuna dikkat çekerek kripto gibi diğer para birimlerinin kullanılmasının maksimum bir yıl hapis cezası ve 200 milyon rupi (13.000 dolar) para cezası gerektirdiğinin de altını çizdi.

Vali açıklamasında kripto paraların ülkede tamamen yasak olmadığını sadece ödemelerde kullanılmasının yasak olduğunu belirtti.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları