coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinSEC Başkanı'ndan Binance FTX Benzetmesi Geldi! CZ ve Kripto Para Topluluğu Tepki...

SEC Başkanı’ndan Binance FTX Benzetmesi Geldi! CZ ve Kripto Para Topluluğu Tepki Gösterdi!

SEC Başkanı Gary Gensler Binance ve CZ'ye açılan dava ile FTX kurucusu SBF'ye açılan ceza davası arasında benzerlik olduğunu söyledi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

SEC’in Binance’den sonra Coinbase’e de dava açmasının ardından Başkan Gary Gensler önemli açıklamalarda bulundu.

Arka arkaya CNBC ve Bloomberg’e konuşan Gensler ilk olarak CNBC’ye konuştu.

ABD’nin daha fazla dijital paraya ihtiyacı olmadığını belirten Gensler en büyük kripto para borsaları Binance ve Coinbase’de alınıp satılabilen binlerce kripto paranın ödeme aracı olmaktan çok, SEC’e kayıtlı olması gereken yatırım sözleşmelerine benzediğini savunarak “Davalarda göstermemiz gereken tek şey, bunlardan kriptolarıın menkul kıymet olduğu ve uygun şekilde kaydedilmesi gerektiği” dedi.

İlgili Haber  SEC Başkanı Coinbase Davası Sonrasında Kripto Paralar Hakkında Konuştu!

Ayrıca Binance ve CZ‘ye açılan dava ile FTX kurucusu SBF’ye açılan ceza davası arasında paralellikler olduğunu iddia eden Gensler Bloomberg’e verdiği röportajda daha sert ifadeler kullandı.

“Binance ve CZ davasında , FTX kurucusu Sam Bankman-Fried’e karşı ABD’nin iddia ettiği ve gördüğümüz FTX dolandırıcılık manipülasyonuyla ve FTX ile yapılan özel düzenlemelerle paralellikler var.

Ayrıca finans alanında görmediğimiz ve başka bir yerde izin vermeyeceğimiz işlevleri bir araya toplayan bir iş modeli var.

Şayet kripto para endüstrisi ileride herhangi bir başarı elde edecekse uyumluluğunu ve şeffaflığını iyileştirmesi gerekiyor.

Bunlar olmadan tüm kripto sektörünün bir iskambil evi gibi çökme ihtimali bulunuyor.”

Gensler’in FTX- CZ benzetmesi Twitter’da tepkilere yol açtı.

Pek çok kullanıcı SEC’in FTX’e neden dava açmadığını sorarken, Gemini’nin kurucularından Cameron Winklevoss “SEC tarafından dava edilmek, önceden muhtemelen yanlış bir şey yaptığınız anlamına geliyordu. Ancak şimdi muhtemelen bir şeyi doğru yaptığınız anlamına geliyor.” dedi.

Bunu alıntılayarak paylaşım yapan CZ de “ Ama SEC FTX’i dava etmedi” dedi.

SEC açtığı davada Binance CEO’su CZ’nin dolandırıcılık yaptığını iddia etmese de Binance ve Binance.US’den gelen fonların CZ ile ilişkili Merit Peak Limited tarafından kontrol edilen bir hesaba aktarıldığını iddia ediyor.

Yine SEC, Binance.US’nin CZ’nin sahibi olduğu açıklanmayan biri piyasa yapıcı ticaret şirketi Sigma Chain aracılığıyla yıkama ticareti yaptığını savunuyor.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları