coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinRapor Yayınlandı: Kurumsallar Kritik Haftada Bitcoin ve Altcoinlerde Ne Yaptı? Üç Altcoin...

Rapor Yayınlandı: Kurumsallar Kritik Haftada Bitcoin ve Altcoinlerde Ne Yaptı? Üç Altcoin Pozitif Bölgede!

CoinShares tarafından haftalık olarak yayınlanan raporda kurumsalların Bitcoin ve altcoin tercihleri neler oldu?

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

CoinShares tarafından hazırlanan rapora göre, kripto para yatırımcıları üst üste sekizinci hafta boyunca dijital varlık yatırım ürünlerinden fonlarını çekmeye devam etti.

Toplam çıkışlar geçtiğimiz hafta 88 milyon ABD dolarına ulaşarak Nisan ortasından bu yana toplam çıkışları 417 milyon ABD dolarına çıkardı.

Bitcoin ve Ethereum’dan Yoğun Çıkış Yaşanırken Üç Altcoin Pozitif Bölgede Bulunuyor

Rapor, dünya genelindeki merkez bankalarının enflasyonu engellemek için faiz oranlarını yükseltmesi nedeniyle, çıkışların devam etmesini para politikası etrafındaki belirsizliğe bağladı. Bu durum, yüksek volatilitesi ve geleneksel piyasalarla düşük korelasyonu ile bilinen kripto paralar gibi daha riskli varlıklara yönelik iştahı azalttı.

CoinShares’in raporlarına göre haftalık olarak kurumsal yatırımcıların üst üste 8 hafta fon çıkışı yaptığını gösteren grafik.

Piyasa değerine göre en büyük iki kripto para birimi olan Bitcoin ve Ethereum, sırasıyla 52 milyon ABD Doları ve 36 milyon ABD Doları ile çıkışların büyük yükünü çekti. Bitcoin, yönetim altındaki toplam varlıklarının (AuM) %1.2’sini temsil eden çıkışlar görürken, Ethereum AuM’sinin yalnızca %0.6’sı oranında çıkış gördü.

İlgili Haber  Dev Balina Popüler Meme Tokeni Stake'ten Çıkardı, Satış Yapmaya Başladı!

Rapor, çıkışların çoğunun Kuzey Amerika merkezli bir kuruluşta yoğunlaştığını, İsviçre gibi bazı Avrupa ülkelerinde ise küçük çaplı girişler görüldüğünü kaydetti. Raporda ayrıca bazı altcoinlerin bu yıl Bitcoin ve Ethereum’dan daha iyi performans göstererek çeşitlendirme ve yenilik arayan yatırımcıların ilgisini çektiği vurgulandı.

Litecoin, XRP ve Solana geçen hafta giriş gören altcoinler arasında yer alırken, Polygon çıkış gördü. Raporda, Bitcoin ve Ethereum’un aksine altcoinlerin yılbaşından bugüne kadar (Tron hariç) net giriş gördüğü belirtildi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları