coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizVarlık Yönetim Şirketi Bernstein'den Araştırma Raporu: 'Kriptolar Menkul Kıymet Olarak Kabul Edilirse...!'

Varlık Yönetim Şirketi Bernstein’den Araştırma Raporu: ‘Kriptolar Menkul Kıymet Olarak Kabul Edilirse…!’

Varlık yönetim şirketi Bernstein, menkul kıymetler yasalarının kriptolara doğrudan uygulanmasının sonuçlarını değerlendirdi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bernstein bir araştırma raporunda, onlarca yıllık menkul kıymetler yasalarının doğrudan uygulanmasının, belirli kripto paraların menkul kıymet olarak sınıflandırılmasıyla sonuçlanabileceğini söyledi.

Bernstein, Kripto Tokenlerin Menkul Kıymet Olarak Sınıflandırılmasının Bazı Blok Zincirlerinin Merkeziyetsizleştirme Çabalarını Engelleyeceğini Söyledi

Rapora göre asıl mesele, ülkelerin blok zinciri ağlarının mevcut finansal sistemleri dönüştürme çabalarının farkına varmadan, kripto tokenleri kategorize etmek için on yıllar önce çerçevelenmiş menkul kıymetler yasasını kullanıp kullanmaması gerektiğidir.

Bununla birlikte, Gautam Chhugani liderliğindeki analistler, Bitcoin (BTC) dışındaki tüm tokenlerin menkul kıymet olduğu görüşünün, “blockchain ağlarının zaman içinde merkeziyetsizliğe ulaşması ve tokenlerin ağ içinde işlevsel bir faydaya sahip olması” için herhangi bir alan bırakmadığını yazdı.

Bernstein geçen hafta yayınladığı bir raporda, kripto tokenlerin menkul kıymet mi yoksa emtia mı olduğu sorusunun, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun kripto borsaları Binance ve Coinbase’e (COIN) karşı açtığı davaların merkezinde yer aldığını söylemişti.

Düzenleyici kurum yaptığı açıklamada Binance’e, kurucusu Changpeng “CZ” Zhao’ya ve Binance.US’in işletme şirketine federal menkul kıymetler yasalarını ihlal ettikleri iddiasıyla dava açtığını duyurmuştu.

İlgili Haber  Büyük Haftaya Giriliyor: Bu Hafta Bitcoin ve Kripto Para Piyasası Bu Önemli Olayları Takip Edecek! İşte Gün ve Saatleri

Bir gün sonra da rakip borsa Coinbase’e benzer suçlamalarla dava açtı.

Rapora göre temel mesele, ülkelerin onlarca yıl önce çerçevelenmiş menkul kıymetler yasalarını, blockchain ağlarının amacının daha fazla şeffaflık, anında ödeme süreleri, aracıların devre dışı bırakılması, otomasyon ve düşük maliyetler, küresel likidite ve birlikte çalışabilirlik ile onlarca yıllık finans ve menkul kıymetler piyasası sistemlerini dönüştürmek olduğunun farkına varmadan kullanıp kullanmaması gerektiğidir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları