coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerBu Ülkenin Merkez Bankası, Dijital Para Birimini Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor!

Bu Ülkenin Merkez Bankası, Dijital Para Birimini Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor!

Bu ülkenin merkez bankası kendi dijital para birimini piyasaya sürmek için yaptığı çalışmaların sonuna geldi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

İngiltere Merkez Bankası, bir yıl süren bir proje sonucunda teknolojinin para kullanımında yeni yolları destekleyebileceği sonucuna varmasının ardından kendi dijital para birimini piyasaya sürmeye bir adım daha yaklaştı.

İngiltere Merkez Bankası, Dijital Para Birimi Üzerinde Çalışıyor

İngiltere’deki kurum ve Uluslararası Ödemeler Bankası tarafından yürütülen Rosalind Projesi, merkez bankası dijital para birimi ya da CBDC olarak adlandırılan sistemin pratikte nasıl çalışacağını ve ne gibi faydalar sağlayabileceğini belirlemek üzere geçen yıl başladı.

BIS tarafından bugün yayınlanan deneyin birinci aşamasının raporu, bir CBDC’nin bireyler arasındaki ödemeleri daha hızlı ve kolay hale getirebileceğini, firmaların yeni finansal ürünler yaratmasını sağlayabileceğini ve dolandırıcılığı azaltabileceğini ortaya koydu.

Örneğin, çevrimiçi bir satıcıya yapılan bir ödemenin, bir alıcı ürünlerin tatmin edici bir şekilde alındığını doğruladığında otomatik olarak ödeneceği anlamına gelen para programlanabilirliğine izin verebilecek.

İlgili Haber  Kriptolarda Son FUD: USDT - Tether Konuyla İlgili Resmi Açıklama Yayınladı!

Rosalind Projesi’nden elde edilen ilk bulgular, BOE’nin “Britcoin” olarak adlandırılan kendi CBDC’sini başlatma durumuna katkıda bulunuyor.

Banka, gelecekte bir CBDC’ye ihtiyaç duyulmasının “muhtemel” olduğunu söylese de, Haziran sonunda kapanacak bir istişareye verilen yanıtları sindirene kadar teknolojiye devam edip etmeyeceğine karar vermeyecek.

Ayrıca Birleşik Krallık Hazinesi’nin desteğine de ihtiyaç duyuluyor.

Proje üzerinde çalışan Londra merkezli blockchain teknoloji sağlayıcısı Quant’ın CEO’su ve kurucusu Gilbert Verdian ise, Birleşik Krallık’ın mevcut para sisteminin “dijital bir toplum için amaca uygun olmadığını” söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları