coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizBitcoin'de Boğa Neden Gecikiyor? Analistler Boğanın Gelmeme Nedenini Açıkladı!

Bitcoin’de Boğa Neden Gecikiyor? Analistler Boğanın Gelmeme Nedenini Açıkladı!

Bitcoin uzun bir süredir 30.000 doların altında seyrediyor. Peki yatırımcıların beklediği boğa piyasası neden gecikti?

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kripto paralar için on-chain piyasa bilgileri ve analizleri sağlayan bir şirket olan CryptoQuant, Bitcoin’in mevcut durumu ve görünümüne ilişkin bir analiz yayınladı.

CryptoQuant: “Bitcoin’de Boğanın Gelmesi İçin Balina Yatırımcılara İhtiyaç Var”

CryptoQuant’a göre, Bitcoin aşırı satım evresinden çıktıktan sonra hala toparlanma evresinde, ancak boğa piyasası evresine ulaşması biraz daha zaman alacak. Bunun temel nedeni, fiyat hareketi üzerinde önemli bir etkiye sahip olan balina yatırımcılarının BTC varlıklarının artmaması.

CryptoQuant, balina yatırımcılarının, özellikle de 1 bin-10 bin BTC’ye sahip olan grubun daha fazla BTC biriktirmesinin ardından Bitcoin’in fiyatının tarihsel olarak yükseldiğini açıkladı. Ancak son zamanlarda bu grup BTC varlıklarını artırmayarak önceki eğilimden farklı bir model gösterdi. CryptoQuant bu durumu ABD düzenlemeleri nedeniyle ABD’li kurumsal yatırımcıların girişindeki azalmaya bağladı.

İlgili Haber  Yatırım Devi Jump Crypto'nun Hangi Kripto Projelerinde Yatırımı Var? İşte Listesi

CryptoQuant, dünyanın rezerv para birimi olan ABD dolarının BTC fiyatlarındaki değişim üzerinde en fazla etkiye sahip varlık olduğuna dikkat çekti.

Bu nedenle, ABD kurumsal girişi Bitcoin’in boğa piyasası için önemli. Ancak CryptoQuant, ABD kurumlarının varlıklarının Nisan 2021’den bu yana azaldığını ve BTC’nin bu yıl %100 artmasına rağmen bu varlıkların artmadığını gözlemledi. Bu durum, ABD kurumlarından sermaye girişi olmadığını gösteriyor.

CryptoQuant, SEC’in düzenlemelerinin ABD’li kurumsal yatırımcılara kriptoya yatırım yapma konusunda baskı hissettirdiğini ve bu dış faktörler çözülene kadar bir boğa piyasasının gelmesinin zor göründüğünü belirtti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları